Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Emniyeti Türkiye Birincisi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube tarafından, 2018 yılında meydana gelen Hem cana karşı olaylarda hem de mala karşı olaylarda aydınlatma oranıyla Türkiye birincisi oldu


Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 2018 yılında ilimizde meydana gelen asayiş olaylarına yönelik yapılan mücadelede elde edilen çalışmalar değerlendirildi.

2017 yılında şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılmasında üçüncü sıraya oturan Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, 2018 yılında şahsa karşı işlenen suçların aydınlatılmasında yakalamış olduğu yüzde 100’lük başarı oranıyla Türkiye birinciliğini yakaladı.

Erzincan Polis Evi’nde düzenlenen 2018 yılı değerlendirme toplantısına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Bülent Temizer, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Asayiş Şube Müdürü Alper Yüksel, Erzincan da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, hem şahsa karşı hem de mala karşı işlenen suçlarda Türkiye birincisi olduklarını belirterek, 2016 yılına kadar mala karşı işlenen suçlarda her 3 olaydan birinin faili meçhul kaldığını, 2016 yılından bugüne kadar geçen sürede ise bu oranı 100 olayda 1’e düşürdüklerini kaydetti.

Konuşmasının devamında, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nün, Erzincan’ın daha huzurlu, daha güvenli bir şehir olması yönünde bugüne kadar göstermiş olduğu çalışmalarına bundan sonrada aynı azim ve kararlılıklarının devam edeceğini ifade eden Şensoy, elde edilen başarıdan dolayı tüm polis ekiplerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’un konuşmasının ardından 2018 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirmiş olduğu başarılı çalışmalara yönelik hazırlanan sinevizyon gösterisinde aktarılan verilerde;

“2018 yılında meydana gelen 5 bin 188 tane asayiş olayından 12’si faili meçhul olup, 5 bin 176 olay aydınlatılarak, yüzde 99,77 başarı oranı elde edilmiştir.

Bir önceki yıla oranla yüzde 6 artışın meydana geldiği olaylarda yakalanan 4 bin 714 şahıstan 62’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

2018 yılında kişilere karşı meydana gelen 2 bin 869 tane olayın tamamı aydınlatılarak, yüzde 94,6 olan ülke ortalamasının üzerine çıkılmış ve Türkiye birinciliği elde edilmiştir.

Bir önceki yıla oranla yüzde 6 artışın meydana geldiği olaylarda yakalanan 3 bin 291 şahıstan 15’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

2018 yılında 678 mala karşı olay meydana gelmiştir. Bu olaylardan 11’i faili meçhul olup, 667 olay aydınlatılmıştır. Başarı oranı yüzde 98,4 olarak gerçekleşmiştir.

Meydana gelen olaylar ile ilgili 687 şahıs yakalanmış olup bu şahıslardan 43’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.Bir önceki yıla göre olay sayılarında yüzde 16 oranında azalma meydana gelmiştir.

2018 yılında mala karşı işlenen suçlarda yüzde 98,4 aydınlatma oranı ile ülke sıralamasında birinci sırada yer alarak, yüzde 43 olan ülke ortalamasının üzerine çıkmıştır.

2018 yılında 250 hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Bu olaylardan 6’sı faili meçhul olup, 244 olay aydınlatılmıştır. Başarı oranı yüzde 97,60 olarak gerçekleşmiştir.

Meydana gelen olaylar ile ilgili 371 şahıs yakalanmış olup, bu şahıslardan 43’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.Bir önceki yıla göre olay sayılarında yüzde 24 oranında azalma meydana gelmiştir.

2018 yılında meydana gelen hırsızlık olaylarında; 41 adet ziynet eşyası, 13 adet cep telefonu, 10 adet motosiklet, 4 adet bisiklet, 3 adet televizyon, 2 adet bilgisayar olmak üzere toplam 557,654,00 TL değerindeki hırsızlık konusu eşyalar sahiplerine teslim edilmiştir.

2018 yılında 126 dolandırıcılık olayı meydana gelmiştir. Bu olayların tamamı aydınlatılmıştır. Başarı oranı yüzde 100 olarak gerçekleşmiştir.

Bir önceki yıla göre olay sayılarında yüzde 20 oranında azalma meydana gelmiştir.

2018 yılında 2 bin 171’i Afganistan, 679’u Pakistan, 51’i Bangladeş ve 17’si diğer ülke vatandaşı olmak üzere 2 bin 918 yabancı uyruklu şahıs yakalanmıştır.

2018 yılında 275 aranan şahıs yakalanmış olup,3 ay ve 5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 119, 5 ile 10 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan 15 ve 20 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 olmak üzere toplam 137 şahıs cezaevine teslim edilmiştir.” Denildi.

Yapılan sunumda ayrıca Türkiye’deki en geniş hayran kitlesine sahip sanatçılar, çekmiş oldukları görüntülü tebrik mesajları ile Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini onure ettiler.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmaları gururla izlediğini ifade ederek, başta İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy olmak üzere tüm emniyet teşkilatı mensuplarını tebrik etti.

Konuşmasının devamında, 2016 yılının sonunda Tercan ilçesinde meydana gelen suçların aydınlatılma oranının yüzde 50 olduğunu hatırlatan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, o gün İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’dan aldıkları sözün bugün en iyi şekilde tutulduğunu bildirdi.

Konuşmasında güvenlik ve adaletin, insanların devlet aygıtını oluşturmaya iten iki güdü olduğuna değinen Vali Ali Arslantaş, kolluk kuvvetlerinin hem güvenliğin sağlanması, hem de adaletin yerine getirilmesi açısından devletin var olma gayesini oluşturduklarını bu kapsamda vatandaşlar ile ilk temas noktasına sahip olduklarına dikkat çekti.

Vali Arslantaş, Erzincan’ın geldiği noktaya değinerek; “Erzincan, akşamları belli ilçelerine gidilemeyen yolların olduğu noktadan buraya geldi. Çocuklarını belli saatten sonra gönül rahatlığıyla sokakta tek başına bırakamayan ailelerin huzursuzluğundan buraya geldi. Emniyetimizin, Jandarmamızla birlikte yaptığı olağanüstü çalışmaların neticesinde buraya geldi. Polis teşkilatının şehir merkezinde göstermiş olduğu başarının aynısını köylerimizde, beldelerimizde ve sorumluluk sahalarında da jandarma gösteriyor. Jandarmamızda bu yıl yine hem cana hem mala karşı olayların aydınlatılmasında Türkiye birincisi oldu. Erzincan’da asayişin berkemal olmasını sağlayan tüm güvenlik kuvvetlerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.