Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uçuruma yuvarlanan vatandaş helikopter ile kurtarıldı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde pikniğe giden ve uçurama yuvarlanan Şerif Özmen, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından helikopter ile kurtarıldı

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Aşağımutlu köyünde dün akşam (09/08/2020) tarihinde saat 20:00 sıralarında pikniğe giden  ve bir daha haber alınamayan Şerif Özmen, AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Olay Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Aşağımutlu köyün Koşan mevkiinde meydana geldi. (09/08/2020) tarihinde arkadaşlarıyla pikniğe giden  ve saat 20:00 sıralarında uçuruma düşerek yaralanan  Şerif Özmen için  köylükler seferber oldu.  Saat 01:00 sıralarından olay 112 ekiplerine bildirildi.  Olay bölgesine AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 ekipleri yönlendirildi.  Ekiplerin 8 saatlik arama ve özverili çalışmaları sonucunda vatandaş yaralı olarak buldular. 
Ambulans helikopter inemedi 
Bölgenin dağlık ve kayalık olmasından dolayı karadan tahliye imkanı olmadığından, yaralanan şahıs için  Sağlık Bakanlığına bağlı helikopter bölgeye 3 kez inme teşebbüsünde bulunmasına rağmen inemedi. 
Tunceli’den Askeri helikopter çağrıldı 
Daha sonra ise Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı askeri helikopter bölgeye sevk edilmesiyle birlikte Yaralıya 112 ekipleri ilk müdahalede bulunarak  Yaralı Şerif Özmen, helikopterler ile  Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma  Hastanesine sevk edilerek tedavisine başlanıldı. 
Yaralı vatandaşın hayati  tehlikesinin olmadığı, sol ayağının kırık olduğu bilgisine ulaşıldı.