Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Arslantaş: Kazalarda Çok Canımız Yanıyor

Erzincan’da otobüs kazalarının önlenmesine yönelik olarak Erzincan Valiliğinde toplantı yapıldı. Vali Arslantaş burada yaptığı açıklamada ‘‘Meydana gelen kazalarda çok canımız yanıyor. İlimizde yakın bir zamanda bir otobüs kazası oldu, çok şükür bir can kaybı olmadı ama 46 yaralının olduğu çok ciddi bir kazaydı, çok ucuz atlatılmış bir kazaydı’’ dedi.

Erzincan’da otobüs kazalarının önlenmesine

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan Valiliğinde yapılan toplantıda telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik konular görüşüldü.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, Erzincan Şoförler Odası Başkanı Bedir Limon,  Erzincan’da faaliyet gösteren otobüs firmalarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ‘‘Özellikle İnsandan kaynaklanan hatalardan meydana gelen kazalarda çok canımız yanıyor. Hem kaza zedelerin yakınlarının yaşadığı psikolojik travmalar, hem memleketin milli servetine olan zararları, yolcu ve yayanın karıştığı hataların neticesinde doğan kazalar tedavisi mümkün olmayan sonuçlara da sebebiyet verebiliyor. Bugün otobüs kazalarını en aza indirebilmek için neler yapılabilir, hangi tedbirler alabiliriz onları konuşacağız. Çok yakın bir zaman önce bir otobüs kazası oldu İlimizde çok şükür bir can kaybı olmadı ama 46 yaralının olduğu çok ciddi bir kazaydı, çok ucuz atlatılmış bir kazaydı. Bugün toplantı esnasında yol güvenliğinin sağlanması için kış şartlarına uygun lastik kullanılmasından şoförlerin hava yol trafik durumunun gerektirdiği şartlardaki hızlarda seyretmesine, mevzuatın öngördüğü sayıda yolcu taşımaktan yolcuların indirme bindirme noktalarına varıncaya kadar, takograf ve görüntülü uyarı sistemlerinin kontrollerin terminallerde ve yol güzergahlarında yapılmasına kadar alınacak tedbirleri değerlendireceğiz. Bugün bu  toplantı 81 ilimizde de eşzamanlı olarak yapılıyor.  İçişleri bakanlığımızın koordinesinde daha az kaza,  inşallah hiç olmaz kaza olan bir trafik güvenliği, daha az can kaybı olan bir trafik seyri, daha az acıların yaşandığı trafik güzergahı temennisinde bulundu.

Daha sonra ise Erzincan’da otobüs kazalarının önlenmesine yönelik olarak neler yapılabileceği konusunda yapılması gerekenler konuşuldu.