Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beytahtı Deresinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Erzincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı Deresinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Erzincan Beytahtı Mesire Alanı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzincan’da yaptığı yatırımlarla Erzincan’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzincan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Erzincan’da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

Erzincan’da yapımı devam eden Erzincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı Deresinde Islah çalışma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca,’ İş kapsamında toplamda Çardaklı deresinde 2 bin metre tahkimatsız sedde, Karasu nehrinde bin 350 metre taş tahkimatlı sedde yapım işi devam etmektedir. Bu yıl itibariyle 3 bin 350 metre sedde’nin oluşturulmuş, bin metrelik kısımda taş tahkimat yapılmış olup; taş tahkimat işi devam etmektedir. Erzincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı Deresinde Islah çalışmasında fiziki olarak % 78 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2022 yılı Aralık ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. ’ded