Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu Anadolu’da Erzincan Seçildi

Erzincan projeye dahil edildi.

Erzincan projeye dahil edildi.

Erzincan Kent Tarım Projesi başlıyor, sera yatırımı artacak, tarım gelişecek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 yılında hayata geçirilecek olan ve ülke genelinde 14 ilde uygulanması planlanan Kent Tarım Projesine, Doğu Anadolu Bölgesinde Erzincan projeye dahil edildi.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın yoğun girişimleri sonucunda  Erzincan’da Kent Tarım Projesi hayata geçiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle hayata geçecek proje dolayısıyla Erzincan Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Nihat Pakdil ile Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Burhan Demirok’u ziyaret ettiler.

Erzincan Milletvekilleri gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında bir basın açıklaması yaparak Kent Tarım Projesi’nin  müjdesini verdiler. Doğu Anadolu’da Erzincan Destek Kapsamında Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada:”Erzincan’da Sera yatırımlarını geliştiriyoruz. Bütçe çalışmalarımız esnasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde Sayın Genel Başkan Vekilimiz son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da desteğiyle, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişci ile bir araya geldik.  Erzincan’da tarım ve hayvancılığa ilişkin istişarelerde bulunduk.

Özellikle sıcak su  kaynakları ile ilgili çalışmalar yapılan  Erzincan’ımız da; Sera yatırımların hızlandırılması, teşvik edilerek çiftçilerimize avantajlar sunulması ve böylelikle sektörün büyümesi bakımından neler yapabiliriz noktasında istişarelerde bulunduk.

KENT TARIM PROJESİ

Tarım ve Orman Bakanlığımızca uygulamaya konan Kent Tarım Projesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden sadece Erzincan kent tarımı kapsamına alınmıştır.

Erzincan Ilıman İklim yapısı, Temiz ve Zengin Su Kaynaklarının Bulunması, Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygın Olarak Yapılması, Erzincan’a Komşu İllerin Fazla Olması, Ulaşım İmkanları, Yayla Sebzeciliğine Uygun Olması, Merkez ve Üzümlü İlçelerindeki Hal Varlığı, İlimizde Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğini Destekleyen Kaynakların Olması, Erzincanlı Genç Nüfusun Talepleri, Jeotermal Kaynak Varlığı nedeniyle Kent Tarım Projesi için çok uygun bir bölgedir.

Erzincan olarak Kent Tarım Projesini en iyi şekilde değerlendirerek Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı olma yolundaki emin adımlarla yürüyüşümüz hızlanarak devam edecektir.

ERZİNCAN’IN MEVCUT TARIMSAL ÜRETİM DURUMU

Doğu Anadolu Bölgesinde iklim yapısı bakımından ayrı bir yere sahip olan Erzincan, bu iklim yapısı nedeniyle tarım ürünleri çeşitliliğiyle ön plana çıkmaktadır. Erzincan ilimiz sahip olduğu ılıman iklim, organik tarıma uygun bakir arazileri, sulama imkânları, karayolu demiryolu ve havayolu ağının kesişimin de olması seracılığın gelişmesine uygun hale getirmektedir.

Erzincan’da 92 Dekar Olan Sera Varlığının Son 4 Yılda 500 Dekarı Aştı

Erzincan’da son yıllarda seracılık sektörünün gelişmesi için büyük çabalar sarf eden Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile koordineli olarak  hayata geçirilen projelerle Erzincan’da 92 dekar olan sera varlığının son 4 yılda 500 dekarı aştığını; kısa zaman içerisinde sera varlığının katlanarak artacağını ifade ettiler.

Milletvekilleri Karaman ve Çakır, Erzincan’da Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Bölgesinin kurulması için Akyazı bölgesinde 1000 dekarlık alanın tahsis edildiğini söylediler. Geçtiğimiz hafta içerisinde bölgede incelemelerde bulunan Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır ile yetkililer, bölgede yatırım yapan müteşebbis firmalarla görüştüler.

Müteşebbis Firmalara Bölgeye Yatırım Daveti

Erzincan Milletvekilleri müteşebbis firmaları bölgeye yatırım yapmaya davet ettiler.

Bu kapsamda yeni çağrıya çıkan ve 10 Şubat 2023’e kadar sürecek olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Erzincan’da seracılık konusunda yatırım yapacak olanlara Tarım ve Orman Bakanlığının %50 hibe desteği vereceğini kaydettiler.

Erzincan Milletvekilleri aynı zamanda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın seracılık konusunda yatırımcılara %60’ın üzerinde hibe desteği sağlayacağını açıkladılar.

Erzincan Milletvekilleri son olarak: “Bu projelerin hayata geçirilmesinde Erzincan’dan desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere kendisinin nezdinde son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit  Kirişçi Beyefendiye, Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas’a, İl Başkanımız Sayın Mehmet Cavit Şireci ve teşkilatlarımıza, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin ve kurum yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştular.