Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da Silajlık Mısır Hasadı Sürüyor

Erzincan'da yaz sezonunun sonlarına yaklaşıldığı bugünlerde çiftçiler silajlık mısır hasadını sürdürüyor.

Erzincan'da yaz sezonunun sonlarına

Erzincan’da yaz sezonunun sonlarına yaklaşıldığı bugünlerde çiftçiler silajlık mısır hasadını sürdürüyor. Özellikle büyükbaş hayvancılığın yoğun olarak ihtiyaç duyduğu silajlık mısır son yıllarda çiftçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 25.510 dekarlık alanda silajlık mısır ekiminin yapıldığı Erzincan’da 124.991 tonluk verim elde edilmişti.

Buğdaylı köyünde Ömer Şimşek adlı çiftçimizin silajlık mısır hasadına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin de katıldı.

Buğdaylı çiftçilerinden Ömer Şimşek’e bereketli olsun dileklerinde bulunan Erzincan Valisi Mehmet Makas ile Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, traktöre binerek mısır hasadı da yaptılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, burada yaptığı açıklamada, bu yıl tarım sektöründe güzel bir hasat yaşandığına dikkat çekerek, “Çok bereketli bir sezon yaşıyoruz. Çiftçimiz alın terinin karşılığını alıyor.” dedi. Sezon başından bu yana devletin de çiftçinin yanında olduğunu ve çiftçilere her türlü desteğin verildiğini ve verilmeye devam edeceğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve vatandaşlarının birlik ve beraberlik içerisinde üretmeye ve üreterek büyümeye devam edeceğini kaydeden Vali Makas, tarımın kalkınmadaki ve insan hayatındaki önemine değindi.

Silajlık Mısır hasadında konuşan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, “Hükümetimiz için Tarım ihmal edilemez bir sektördür. Bunun bilinciyiz. Dolayısıyla bu sene tarım sektörüne büyük destekler sağladık. Erzincan ovasının sulama suyu sorununu Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz ile birlikte çözdük. Bildiğiniz üzere dünya genelinde büyük sıkıntılar yaşanıyor ve her geçen gün tarımın önemi daha da artarak öne çıkıyor. Bunun bilincinde olarak tarıma ve üretime olan inancımız ve desteğimiz de artıyor” diye konuştu.

Erzincan Milletvekili Burhan Çakır da “Yaklaşık 2,5 yıldır dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci göstermiştir ki tarım ve gıda sektörü son derece önemlidir. Bunu göz önünde bulundurarak hükümet olarak aldığımız tedbirler üretim ve tedarik zincirimizin aksamasına izin vermemiş ve çiftçimize sağlanan destekler artırılmak suretiyle de daha çok ekim yapılması sağlanmıştır. Sezon sonunda köylerimizde ziyaret ettiğimiz tarlalarda alınan bu önlemlerin sonuçlarını görüyoruz. Ülke olarak çiftçilerimizle birlikte üretmeye devam edeceğiz” dedi.