Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koruma altındaki sazlık alan drone ile ilaçlandı

Erzincan’da birçok kuş ve bitki türünü barındıran Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ekşisu Sazlıkları Sulak Alan Koruma Sahası'nda Erzincan Belediyesi sinek ve larva mücadelesini drone ile yaptı.

Erzincan’da birçok kuş ve

İbrahim GÜRLER

Yaz aylarının gelmesiyle beraber sinek ve larva mücadelesi için çalışmalara hız veren Erzincan Belediyesi drone kullanımıyla sivrisineklere yuva olan kanal gölet, bataklık ve sazlık gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Çevre dostu, insan sağlığına zarar vermeyen teknolojik yöntemlerle sinek, sivrisinekler ve diğer haşerelere karşı mücadelesini sürdüren Erzincan Belediyesi, drone kullanımıyla ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, insan gücünün yetişemediği sulak alan ve sazlık gibi noktalarda drone yardımıyla ilaçlama yaparak, vatandaşların sağlığını tehdit edecek unsurların önüne geçmede teknolojiden de faydalanıyor. Sazlık alanlarda larvayla savaşta kullanılan dronelere yükü, suda çözülen ilaçlar bırakılıyor. Belirli noktalara bırakılan ilaçlar suda çözüldüğünde geniş bir alanda larvaları yok ediyor.