Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TDV Yurdundan Anlamlı Hareket!

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) özel İliç öğrenci yurdu tarafından, “Sıfır Atık” temalı farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan

Haber: İbrahim Gürler 

İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında TDV özel İliç öğrenci yurdunda kalan öğrenciler tarafından farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Gerçekleşen yürüyüşe İliç Kaymakamı Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Hicabi Aytemür, burada yaptığı konuşmada, “Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için toplumun en küçük birimi olan aileden eğitimcilere, yerel yöneticilerden tüm vatandaşlara kadar her yaştan insana büyük görevler düşmektedir. Sıfır Atık Projesiyle, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınarak gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması amaçlanmaktadır. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmalarına son verdi.

Türkiye Diyanet Vakfı İliç Yurt Yöneticisi Ömer Ateşci ise konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye Diyanet Vakfının sadece öğrencilere yurt hizmetinin yanı sıra, iyi insan yetiştirme ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek gibi bir misyonu olduğunu, ifade ederek Yürüyüşte kullanılan tüm pankart ve görseller atıklardan yapıldığını söyledi.

Yurt Yöneticisi  Ateşci,  ayrıca oluşturulacak olan ekmek ve oyuncak kumbaraları ile toplanan ekmeklerin çevre köydeki hayvanlara yem ve oyuncaklarında çevre köydeki çocuklara hediye edileceğini ve bu bağlamda sosyal sorumluluk projelerine hassasiyetle önem verdiğini’’ ifade etti.

Düzenlenen ekinlik  Dursun Yıldırım Meslek Yüksek Okulu’ndan başlayıp tarihi saatli çeşme önünde  bulunan  atık kutularına, atıkların atılması ile yürüyüş son buldu.