Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyada 7 kişiden biri göçmen

Erzincan'da “Kültürlerin buluşma noktası Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen programda konuşan Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul, insanoğlunun sürekli hareket halinde yaşamakta olduğunu ve dünyada yaklaşık 7 kişiden birinin göçmen olduğunu söyledi.

Erzincan'da “Kültürlerin buluşma noktası

İbrahim GÜRLER

Erzincan Valiliği koordinesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, “Uluslararası Göçmenler Günü” dolayısıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi’nde “Kültürlerin buluşma noktası Türkiye” temasıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Programda Kafkas dans gösterisi, Somali, Afganistan ve Kazakistan uyruklu öğrenciler tarafından sergilenen dans ve müzik dinletileri misafirlerin beğenisine sunuldu. Daha sonra 7 ülkenin yemeklerinin sergilendiği ve ikram edildiği program resim sergisi ile devam eden etkinlikte Ülkelerin müzik gösterileri sırasında seyircilerde zaman zaman danslara eşlik ederken alkışlayarak sahnelenen gösteriye destek verdiler.

Törende konuşma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Aziz Türk milleti dünyaya nizam versin diye yaratılmış bir millet biz buna inanıyoruz. Bu işin de an itibariyle inkişafını hep beraber izliyoruz dünyada. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla yol yürüyoruz. Bu yol ki sadece Anadolu coğrafyasında kendi kardeşlerimiz kendi öz milletimiz değil tüm gönül coğrafyamıza tüm dünyadaki mazlum coğrafyalara hizmet eden bir şiar hizmet eden bir ülkü hizmet eden bir ilkedir.”

Bir çok ülkeden çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen Vali Makas, “Kimisi Afganistan’daki karışıklıklardan dolayı kimisi Suriye’de emperyalist güçlerin belki hedef ülke olarak bizi belirlemek üzere son noktaları bizi belirlemek üzere yapmış olduğum operasyonlardan dolayı kimisi açlığından dolayı kimisi düşmüş olduğu başka problemlerden dolayı yola çıkmış ama son ülke Anadolu ama farklı diyarlara göç edebilmek adına bir köprü olarak Anadolu’muzu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Misakı Milli sınırları içindeki topraklarını kullanıyor.”

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Gönül ister ki göçmen diye bir tabiri kullanmayalım. Herkes doğduğu topraklarda doyabilsin mutlu ve huzurlu olabilirsin ama ne yazık ki tarihi süreç içerisinde bir çok milletler göçe maruz kalmış. Bunlardan bir tanesi de biziz Orta Asya’dan Türk milleti olarak göçüp gelmişiz. Ben bir Türk milliyetçisi olarak her milletin ferdine saygı duyup insani değerler üzerinden onları değerlendirip o ahlak temelinde onları misafir edebilme arzusunda olduğumu ifade etmek isterim bizler ilimizde ülkemizde misafir olarak gelen bu göçmen kardeşlerimizi hiç kimsenin kurşun askerlik olmadığını kabul ederek de bu ülkenin birinci sınıf misafir olarak kabul ediyoruz.”

Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul, insanoğlunun sürekli hareket halinde yaşamakta olduğunu ve dünyada yaklaşık 7 kişiden birinin göçmen olduğunu söyledi.  Anadolu’nun asırlardır gözmen yurduğu olduğunu amınsatan Özkorul, konuşmasında şunları aktardı: “Bu açıdan dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz tarih boyunca çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği etmiştir. Son yıllarda ülkemizin istikrarı ve coğrafi konumunun yanı sıra bölgesinde yaşanan çatışmalar ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyanın 190’dan fazla ülkesinden 5 milyonu aşkın yabancıya barındıran bir devlet olarak bu konunun anlamını ve önemine en iyi bilenlerdeniz bugün Türkiye dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapmasına rağmen diğer yerlerde göçmenlere karşı sergilenen çirkinliklerin yaşanmadığı bir ülkedir” diye konuştu.

İ