Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fransa’da grevin bitirilmesi konusunda anlaşma yok

Fransa’da Başbakan Edouard Philippe ile ilk kez görüşen sendikalar, aylardır devam eden grevlerin devam edeceğini açıkladı.

Fransa’da Başbakan Edouard Philippe

Fransa’da Başbakan Edouard Philippe ile ilk kez görüşen sendikalar, aylardır devam eden grevlerin devam edeceğini açıkladı.

Fransa’nın en büyük sendikalarından Fransız Demokratik Çalışma Konfederasyonu (CFDT) ve Genel Çalışma Konfederasyonu (CGT) temsilcileri bugün Başbakan Edouard Philippe ile ilk kez görüşme gerçekleştirdi. Demiryolu çalışanlarının çalışma şartları ve statülerini etkileyecek reformu protesto eden sendikalar, Başbakan ile anlaşma sağlayamayınca aylardır devam eden grevleri sürdüreceklerini duyurdu.

“GREVLERİN DURDURULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

CFDT Genel Sekreteri Didier Aubert, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Hareketimizin durdurulması söz konusu değil. Devam ediyoruz” diyerek Fransız Başbakan Philippe’nin reformlar konusunda kararlı bir tutum sergilediğini ancak diyaloga açık olduğunu söyledi. Aubert, sendika temsilcilerinin demiryolu çalışanlarının statüsünü değiştiren yasaya değişiklik teklifi sunabileceklerini de belirterek, bu süreçte grevlerin durdurulmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

(İHA)