Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binali Yıldırım Üniversitesinde hedef 30 bin öğrenci

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, görevde bulunduğu 8 aylık süre içerisinden yapılan çalışmalar ve yapılacak çalışmalar hakkında basına bilgiler verdi. Prof. Dr. Akın Levent, 24 bin 500 öğrencimiz var, ancak yeni açmayı düşündüğümüz fakülteler ile beraber öğrenci bareminin 30 binlerde olmasını istiyoruz dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Haber: İbrahim Gürler

Prof. Dr. Akın Levent ilçe ve merkezdeki meslek yüksek okullarında açılması planlanan bölümler hakkında bilgiler verdi. Özellikle İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulunda hiçbir sıkıntı olmadığını ve ayrıca yeni dönemde 6 faklı bölüm daha açılması için tekliflerin verildiğini ifa etti. Prof. Dr. Akın Levent, fakülte ve bölümlerin açılması ile birlikte Erzincan’da üniversiteli öğrenci sayısının 30 binin üzerinde olacağını ifade etti.

ZİRAAT FAKÜLTESİ SENATODAN GEÇTİ

Prof. Dr. Akın Levent; “Temmuz 2018 tarihlerinde Erzincan Binali Yıldırım Rektörü olarak atandım. O günden bugüne geçen zaman zarfında eğitim ve öğretim anlamında yaptıklarımızı size kısa da olsa bir sunum yapmak istedim. Yaklaşık 8 aylık süre içerisinde fakülte anlamında 11 tane fakültemiz varken, en son kurulan fakültemiz Güzel Sanatlar Fakültesi. 11 tane tane fakülte 13 tane meslek yüksekokulu, 3 tane enstitüsü, 10 tane de koordinatörlük şekilde devam ederken bunun yanına Açıköğretim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve veterinerlik fakültesi isteğinde bulunduk. Son olarak senatodan Ziraat Fakültesinin gerekeli olduğunun kararını geçirerek, bu günlerde ziraat fakültesi kurulumu ile ilgili isteğimizi göndereceğiz.” Dedi.

6 ADET FAKÜLTE MÜRACAATI VAR

Prof. Dr. Akın Levent; “Bunların haricinde havacılık ve uzay bilimleri fakültesi yüksek okurken Sivil Havacılık Yüksekokulu iken bunu fakülte şekline çevrilmesini YÖK’e sunduk gerekçeleri ile beraber. Spor bilimleri ve spor Yüksekokulu yine spor bilimleri fakültesine dönmesi için gerekçeli kararımızı bildirdik. Yani toplam 6 adet fakülte müracaatımız var. Bunların yanında birde Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 3 tane enstitüsü vardı. Sosyal bilimlerde eğitim enstitüsünü ben eğitim enstitüsünü ayırarak eğitim enstitüsünü olarak bir başka enstitüsünün kurulması için YÖK’e müracaat bulundum.” Dedi.

FAKÜLTELERE YENİ BÖLÜM TEKLİFLERİ YAPILDI

Prof. Dr. Akın Levent; “Mevcut fakültelerin içerisinde yeni bölümler teklifimi var. Çayırlı Meslek Yüksekokuluna veteriner ve laborant programına 50 öğrenci istiyoruz. Eğitim Fakültesinde Coğrafya ana bilim dalı, tarih ana bilim dalı, Türk dili ve edebiyatı ana bilim dalı programların kurulmasını istedik. Fen bilimleri Enstitüsünde, İnşaat mühendisliği programı yüksek lisans tezli yüksek lisans programı, yine aynı fen bilimleri Enstitüsünde fizik anabilim dalı doktora programı açmayı teklif ettik. Fen Edebiyat Fakültesinde çevre bölümü 20 öğrenci istiyoruz.” Dedi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 10 YENİ BÖLÜM TEKLİFİ

Prof. Dr. Akın Levent; “Güzel Sanatlar Fakültesi en yeni fakültemiz Şu an şu anda halihazırda en yeni fakültemiz burada da yeni dekanımız  birçok bölümün açılması gerektiği kanısı ile bize gerekçeleri ile beraber senatoya gündeme almamızı istedi. Bizde senatoya sunduğumuzda bu bölümlerin uygun olduğunu YÖK’e teklif edilmesi kararına vardık. Bu bölümler animasyon, fotoğraf, sinema, iç mimarlık, resim grafik tasarım, müzik bilimleri seramik geleneksel Türk el sanatları bölümü ve heykel bölümü yani 10 bölüm açılmasını teklif ettik.” Dedi.

İLİÇ İLÇESİNE 6 FAKLI BÖLÜM TEKLİFİ

Prof. Dr. Akın Levent; “Geçtiğimiz günlerde İliç ilçemizde ki yurt problemimizden dolayı eğitimin aksaması söz konusu olmuştu. Geçici olarak 63 öğrencimizi il merkezine getirmeyi düşünmüştük. Ancak getirdiğimizde bir takım sıkıntılarda geleceğini düşündüğümüz için orada ki Kredi Yurtlar Kurumunun çalıştırmadığı yurdu aktifleştirilmesi için Sayın valimizin büyük destek ve çabaları ile Diyanet Vakfı’na teklif yapıldı. Kendisine buradan tekrardan teşekkür ediyorum. Diyanet vakfı burayı çalıştırmayı kabul etti. Bu sayede öğrencilerimiz buraya gelmeden orada eğitimlerine devam etti. İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulunda da ilave bölümler  açmayı yine teklif ettik. Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği bölümü, Elektrik enerjisi üretimi, iletim ve dağıtımı programı, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi, elektrikli cihaz teknolojisi kontrol ve otomasyon teknolojisi  ve jeoteknik bölümü diye YÖK’e müracaatımız var. Bu bölümler ile beraber 110 öğrenci ve 63 de hazır halde öğrencimi ile beraber 173 öğrenci olacak.” Dedi.

KEMALİYE MESLEK YÜKSEKOKULU

Prof. Dr. Akın Levent; “Kemaliye’de Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulunda 2 ayrı bölüm ihtiyacımızı bildirdik. Tıbbı Dokümantasyon ve sekreterlik bölümü artı sağlık bilgi sistemleri teknikerliği programında 60 öğrenci istiyoruz. Kemaliye Hacı Ali akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda ise bilgisayar teknolojileri, Turizm Rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı, turizm rehberliği ana bilim dalı 4 bölüm teklif ettik.” Dedi.

ERZİNCAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Prof. Dr. Akın Levent; “Yine ilimizdeki meslek yüksekokulunda basın ve yayıncılım programı teklif ettik. 30 öğrenci kapasitede. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde tıbbi farmakoloji anabilim dalı doktora olacak şekilde teklif ettik. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi programı tıbbi görüntüleme teknikleri diye iki program içerisinde 40, 40 80 adet öğrenci alacak şekilde bir programın açmayı teklif ettik. Sosyal bilimler enstitüsünde 2 adet doktora programı. Bunlar işletme, felsefe ve din bilimleri programı. Eğitim yönetimi adı altında da Tezsiz yüksek lisans programı açmayı teklif ettik.” Dedi.

TERCAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Prof. Dr. Akın Levent; “Tercan’da da doğal yapı taşları teknoloji program. Bildiğiniz üzere Tercan’da taş ocakları var. Burada bu konu önem arz ediyor bir bakımdan. 20 öğrenci alacak şekilde teklif ettik. Bir de Özel güvenlik ve koruma programı.” Dedi.

 ÜZÜMLÜ MESLEK YÜKSEKOKULU

Prof. Dr. Akın Levent; “Üzümlü Meslek Yüksekokuluna da 4 bölüm. Bunlar uygulama ve İngilizce çevirmenlik programı, İç mekan tasarım programı, sağlık bilgi sistemi teknikerliği, de Özel güvenlik ve koruma programı. Bunlardan toplam 370 öğrenci” dedi.

Normalde 24 bin 500 öğrencimiz var bugün itibari ile. Bunlarla beraber 25 binin üzerine çıkacak. Ancak yeni açmayı düşündüğümüz fakülteler ile beraber öğrenci bareminin 30 binlerde olmasını istiyoruz. 30 bine çıkarsak Erzincan genelinde normal düzeye çıkağımızı düşünüyorum” dedi.