Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocukluk hayalini eşek kiralayarak gerçekleştirdi

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde doğup büyüyen ve halen Almanya’da işçi olarak çalışan Ersin Bilge, Yıllar önce ayrıldığı Çayırlı ilçesine dönerek 10 köyü eşekle gezip çocuklara klasik roman, kalem, defter, silgi ve kırtasiye malzemeleri dağıtarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde doğup

Haber: İbrahim Gürler

Almanya’da işçi olarak çalışan Ersin Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirerek, doğup büyüdüğü Erzincan’ın Çayırlı ilçesine bağlı 10 köyü eşekle gezip çocuklara klasik roman, kalem, defter, silgi ve kırtasiye malzemeleri dağıttı. 1 Ağustos’tan bu yana köyleri dolaşan Bilge, “Ben köyde okurken defterim, kalemim ve silgim yoktu. O zaman öğretmenimize, ‘Biri çıkıp da defter ve kalemleri eşeklere yükleyip getiremez mi?’ diye sormuştum. O hayalimi bugün gerçekleştirdim” dedi.


EŞEK KİRALADI 
Çayırlı’nın Yukarıkartallı köyünde 1963 yılında doğan Ersin Bilge, ilkokulu köyünde okudu. Kitap, defter ve kalem eksikliği çeken Bilge, okulu bitirince ailesiyle İstanbul’a göçtü. Maliye memuru olarak görev yaparken 1992’de Almanya’ya yerleşti. Orada bir tuğla fabrikasında çalışan Bilge, Bu ülkede 45 Alevi derneğinin başkanlığını da üstlendi.  Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için 1 Ağustos’ta Erzincan’a geldi. Ve hayalini gerçekleştirmek için işe koyuldu: “Çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için kendi imkânlarımla klasik romanlar, kalem, defter ve silgi aldım. Eşek kiralayarak köylerde kitap ve kırtasiye malzemelerini dağıtmaya başladım.”
KAYMAKAM KİTAPLARI İNCELEDİ
Bilge, köyleri gezdiğinin duyulması üzerine Kaymakam Ömer Büyükergene tarafından çağrıldığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşekle dolaşmam dilden dile yayıldı. Kaymakam beni çağırdı. ‘Bu benim çocukluk hayalimdi. Çocuklara dünya klasiklerini ve kırtasiye malzemelerini dağıtmak, onların çağdaş bir ülkenin çocukları olmasını istiyorum. Dilerim içlerinden biri Nobel alır ve ben onur duyarım’ dedim. Kaymakam çok olumlu karşıladı. Kitapları inceledi. Bana bir liste verdi. O liste dahilinde geziyorum.”
KEŞKE HER YIL GELİP ÇOCUKLARA KİTAPLAR DAĞITSAM
İlçe merkezi ve Çaykent köyü ile başladığı ziyaretlerini Büyükyayla, Saygılı, Saraycık, Verimli, Akyurt, Mazlumağa, Mantarlı köyleriyle sürdürdüğünü anlatan Bilge, en son kendi köyü olan Yukarıkartallı’ya gittiğini söyledi. Bugüne kadar Bin’e yakın kırtasiye malzemesi ve kitap dağıttığını kaydeden Bilge, şöyle konuştu: “Aileleri görünce çok üzüldüm. Bu çağda bu yoksulluğu gördüğüm için çok etkilendim. Kitaba, giyim kuşama, ayakkabıya muhtaçlar.  Bazı köylerde bir arpa boyu yol alınmamış. Kendi açımdan çok mutluyum. Keşke olanaklarımı genişletsem de her yıl gelip çocuklara kitaplar dağıtsam” dedi.