Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim göstergelerinde Erzincan iyi durumda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında Erzincan’a geldi. Bakan Selçuk, Eğitim göstergelerine baktığımızda Erzincan’ın birçok bileşende çok çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya

Haber: İbrahim Gürler

2023 Eğitim Vizyonu’nu paylaşmasının ardından ülke genelinde “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programlarıyla öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Erzincan’da bir dizi programa katıldı. İlk olarak sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra Erzincan’da eğitime katkı sağlayan iş insanları ile bir araya gelerek eğitime verdikleri katkıdan dolayı kendilerine plaket verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu programlarının ardından Erzincan Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Yapılan ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  Sayın Bakanımızı ilimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz.  Sabahtan itibaren yoğun bir tempo ile programımız devam ediyor. Özellikle eğitime destek veren hayırseverler ile sivil toplum örgütleri ile bir buluşmamız oldu. Akabinde de eğitimin geçek sahibi olan öğretmenlerimiz ile sayın Bakanımız bir araya geldi diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise konuşmasında  “Erzincan’ın eğitim meseleleri, Milli Eğitim Bakanlığının bazı hususlarda temel göstergelerini dikkate alarak Erzincan’ımızın bir fotoğrafını çekmek, beraberce arkadaşlarla görüş alışverişinde bulunmak, yaptığımız istişareler sonucunda alınması gereken tedbirler konuşuyoruz. Bu tedbirlerin, almayı planladığımız tedbirlerin hangi aşamada, ne kadar süre içerisinde ne şekilde yapılacağına dair planlamalar gerçekleştirilecek inşallah. Burada çok sevinerek söylemek icap eder ki eğitim göstergelerinde Erzincan’ın birçok bileşende çok çok iyi durumda olduğu, ister fiziki şartlarda, ister öğretmen sayıları, ister eğitimin kalitesi manasında oldukça iyi durumda olduğu ve şuana kadar yapılan yatırımların ki yapan herkesi şuan da teşekkürle anıyoruz. Bu manada da daha ileriye nasıl gidebiliriz. Erzincan’ımızın uluslararası mana da yol alabilmesi için daha ileri, daha yüksek bir eğitim seviyesine ulaşabilmesi için de gayretimizin devam edeceğini paylaşmak isteriz. Bugün burada hayırseverlerimizle, iş insanlarımızla, sivil toplum temsilcilerimizle birlikte bir görüşme değerlendirme yapma imkanı da bulduk. Öğretmenlerimizle de yüz yüze gelip onlarla burada ki eğitimin genel kapsamını ve ileriye gidilecek yollar hususunda da bir sohbetimiz oldu. Erzincan’da ki bu temaslarımızın eğitimimizin ilerlemesi noktasında çok büyük katkısı olacağına inancım tamdır” dedi. Yapılan açıklamanın ardından program basına kapalı olarak devam etti. 

Yapılan Valilik ziyareti programına Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman,  Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın’da eşlik etti.