Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da en özel etkinlik

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Eğitim vizyonu kapsamında Özel eğitim okulu öğrencileri ile farklı okullardan gelen öğrencilerle boya çalışması yaparak birlikte zaman geçirdiler.

Erzincan İl Milli Eğitim

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Beni Kalbinle Görür müsün” etkinliğinin açılış programı Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulunda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında farklı okullardan öğrenciler boya çalışması yaparak birlikte zaman geçirdiler. Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “ Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı vizyonu eğitim olarak özel eğitim okullarımız ve öğrencilerimiz için çalışmalara büyük önem vermekte.

BENİ KALBİNLE GÖRÜR MÜSÜN

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ARGE eğitim birimimizle ilk okul ve orta okul öğrencilerimizi bir araya getirmek suretiyle “Beni Kalbinle Görür müsün” projesi adı altında çalışma yapıyoruz. Mühim olan kalp ile görebilmek, düşünebilmek, yorumlayabilmek, farkında olabilmek açısından bizim için önemli bir proje. Konuyla ilgili olarak özel eğitim ihtiyaç olan öğrencilerimizin mekanlarını değiştirmeden farklı okullarda bulunan öğrencileri, burada bulunan öğrencilerimizle iletişim kurabilme, anlayabilme, onlarla birlikte olabilme, varlıkların farkında olabilme ve öğrencilerle birlikte bir ara vakit geçirmelerini sağlamaktır. Batı da ki Avrupa de ki öğrencilere baktığımız zaman bunun ters kaynaştırma. Ülkemizde böyle bir çalışma olmamakla birlikte burada ki öğrencilerle akranları arasında ki iletişim bağını güçlendirerek bir araya getirebilmek onları kalp gözüyle görebilmek için 2023 vizyonu içerisinde yer alan akleden kalpler başlığı var. Akil ile kalbi bir araya getirmek manası var. Bu güzel çalışma da 5 tane okulumuz katılıyor. Burada şimdilik resim yapıyoruz. Uygulama evimiz de gelen öğrencilerimizle atölyelerimizde veliler ve öğrencilerimizle çalışma yapıldı. Buraya gelen öğrencilerimiz bir hafta boyunca burada ki atölyelerde bu etkinliklerde bir arada olarak güzel etkinlikler oluşturacaklar. Bu kaynaşma da güzel bir projenin ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.