Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Lisesi Bilim Fuarı Açılışı Gerçekleştirildi

Erzincan Lisesi 2022 yılı 9. Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Erzincan Lisesi 2022 yılı

Erzincan Lisesi 2022 yılı 9. Destekleme Programı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu bu fuara, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Mem Şube Müdürlerinden Hüseyin Erol, Abdulvahap Terece, Hasan Güneş, Fikret Ayaz, Turgut Çakmak, Celalettin Armağan Tarba, Milli Eğitim Müfettişi Selahattin Karaman, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Demir, Serhat Albayrak, Tübitak İl Mem Koordinatörü Adnan E. Fırat, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Çağatay Çağan, okul müdürleri, eğitim sendika temsilcileri, öğretmenler, veliler, okul öğrencileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Fuarda sergilenen projelerin sunumunu; Okul Müdürü İbrahim SALAR’ın rehberliğinde proje yürütücüsü Yazgül ILGIN, 80 okul öğrencisi, 25 danışman öğretmen gerçekleştirdi. Sergide sunulan projelerin en önemli özelliği, öğrencilerin pandemi döneminde çevrimiçi olarak katıldıkları proje hazırlama dersindeki çalışmalarından oluşması.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ilgili Bilim Fuarına ilişkin düşüncelerini şu şekilde açıkladı: “Erzincan Lisesi 4006 Bilim Fuarı resim sergisi ile sunumların gerçekleştiği renkli bir fuarımız oldu. Alt projelerde özellikle tasarım kategorisindeki projelerin öğrencilerimizin bilimsel süreç basamaklarını ne kadar özümsediklerini göstermektedir. Diğer okul idarecilerimizin üst düzey katılımı, 80 üzerinde öğrencinin direkt fuar kapsamında görev alması ve veli düzeyinde katılımın bu denli fazla olması da bizleri mutlu eden bir başka boyuttur. Bu güzel eserleri, çalışmaları ortaya koyan başta öğrencilerimize, danışman öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum.”

Erzincan Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 25 proje yer aldı. Bu projeler, proje hazırlama dersine katılan öğrencilerin fikirlerinden oluşmuş; araştırma, inceleme ve tasarım olmak üzere üç kategoride projeler sergilendi. Yürütücülüğünü İngilizce Öğretmeni Yazgül Ilgın’ın yaptığı Bilim Fuarında araştırma türünden 5, incelemeden 7 ve tasarım türünden 13 proje çeşidi olmak üzere toplamda 25 proje sergilendi.