Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Grafiti Sanatını Okul Koridoruna Uyguladı

Erzincan’da 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu’nda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Cem Bahadır Çevik, çocuğunun okuduğu Mehmetçik Ortaokulunda laboratuar, toplantı salonu ve spor odalarının bulunduğu alanın duvarlarını graffiti çalışmalarıyla renklendirdi.

Erzincan’da 15 Temmuz Şehitleri

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’da Görsel Sanatlar Öğretmeni Cem Bahadır Çevik, velisi okulun koridorlarını sanatsal çizimler yaparak süsledi. 

AMAÇ SOSYAL ALANLAR YARATMAK

 Okulun havasını değiştirmek için böyle bir çalışmaya karar verdiğini belirten Çevik, Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Yunus Tan beyefendinin talebiyle buradayız. Burada amacı sıkıcı renksiz ortamlardan biraz daha öteye sanatsal dokunuşla renkli daha eğlenceli keyifli, çocukların hoşuna gidip kullanmayı arzu edebilecekleri sosyal alanlar yaratmak. Yaz tatilini bunun için fırsat bildik doğrusu. Yunus Tan müdürümün talebiyle geldik.

ÖĞRENCİLER İÇİN HOŞ BİR SÜRPRİZ OLACAK

Bu okula özel bir kompozisyon oluşturduk. Bu kompozisyonun içinde Erzincan ve Mehmetçik ortaokulunun isimlerinin de yer aldığı grafiti çalışmalarıyla çeşitli renkli süslemeler var. Ben bu yüz yılın çocuklarının hoşuna gidebilecek renk ve biçimleri kullanmayı tercih ettim. Kullandıkları ortamlar renkli hareketli zengin biçimlerle dolu olursa bunu çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin olacağını düşünüyoruz. Bunu idarecilerin önemsiyor olması da çok hoş, senenin başının bu çalışmayı bilen öğrencilerin iple çektiğini zannediyorum. İnşallah onlar için hoş bir sürpriz olacak.

Yaklaşık bir haftadır çalışıyoruz burada herhalde bir o kadarda devam edecek. Burada üç günlük ben günlük bir çalışma değil, okul ayakta durduğu sürece öğrencilerin alanı keyifle kullanabilecekleri bir yer bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Tabi ki biraz zahmetli biraz yorucu ama iyi şeyler emek istiyor diye açıklamada bulundu.

Erzincan Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Yunus Tan, ‘Bir dokunuş bir duvarı bu kadar değiştiriyorsa, bir çocuğun dünyasını nasıl değiştirir ve neler katar varın siz düşünün. O yüzden okullarımızdaki Görsel Sanatlar dersini ,bir Müzik Dersini , Beden Eğitimi dersini önemsiyoruz. Öğrencilerin bu derslerdeki katılımı, kişiliklerini geliştirdiği gibi , mihver derslere de olumlu katkı sunuyor. Bu çalışmayı okulumuzda gerçekleştiren Cem Bahadır Çevik öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz dedi.