Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhtiyaç sahibi öğrenciler için mağaza açtılar

Erzincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğrenciler, başlattıkları projede ihtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanması için ‘Can Kardeş İyilik Hareketi’ adıyla mağaza açtı.

Erzincan Fatih Mesleki ve

Haber: İbrahim Gürler

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerin ve esnafında desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla, kullanılmayan bir sınıfta mağaza oluşturdu. Projeyle öğrenciler, öğretmenler ve bazı esnaf tarafından bağışlanan yeni ve ikinci el giysiler, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

Mağazanın açılışına Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerden Senem Sevindik , ‘’Projemizin adı ‘Can Kardeş İyilik Hareketi’. Günümüzde gittikçe azalan insan ilişkileri yüzünden insanların birbirlerinin sorunlarına duyarsız kaldıklarından yola çıkaran böyle bir projeye başvurduk. Projemizde gençler arasında yardımlaşma duygusunu kazandırmak ve geliştirmek amacıyla böyle bir proje hazırladık. Gençler özellikle çevresindeki insanları görerek, empati kurarak onların sıkıntılarını sorunlarını anlaması yardım edenle yardım alan arasında bir köprü bir aracı olmayı sağlamayı istedik. Bu malzemelerin toplanmasında tüm idareciler, öğretmenler, öğrenciler katkıda bulundu. Yeni ve yeniye yakın kıyafetler ayakkabılar alındı.  Çevredeki esnaflara söyleyerek onlarda katkıda bulundular. Yeni gelen ürünleri sepetlere koyup sepetlerden sonra ihtiyaç olan dolaplara yerleştiriyoruz. İhtiyacı olan çekinmeden gelip alabiliyor. Gizli kalıyor kimse bilmiyor.’’ Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, ‘’Eğitimin bir ekolojik sistem olduğunu çocuğun sadece bireyin kendisinin değil toplumun içerisinde canlı, cansız, hayvan, kendisinin dışında olanlarla birlikte kendisini yetiştirmesi ve bu konuda duyarlı olması ve dolayısıyla kalplerde bir köprü var köprü kurabilme empati kurabilme, iki yakayı bir araya getire bilme hususunda çok güzel bir çalışma.’’ Dedi.