Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencileri Diplomalarını ve Belgelerini Aldı

150 öğrenci için diploma ve belge töreni ve ilde faaliyet gösteren tekstil firmaları ile Ustalık Telafi Eğitimi ve Belgelendirme İşbirliği Protokolü imza töreni düzenlendi.

150 öğrenci için diploma

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezinde; Mesleki Eğitim Programı, Ustalık Eğitimi Programı, Ustalık Telafi Programı ve Diploma Telafi Programı eğitimlerini tamamlayan 150 öğrenci için diploma ve belge töreni ve ilde faaliyet gösteren tekstil firmaları ile Ustalık Telafi Eğitimi ve Belgelendirme İşbirliği Protokolü imza töreni düzenlendi.

Düzenlenen törenlere; Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ömer Faruk Nayman, Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır Sazlı, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bedir Limon, oda başkanları, firma yöneticileri, usta öğreticiler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen program kapsamında ilk olarak Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil firmaları ile Ustalık Telafi Eğitim Programı ve Belgelendirme İşbirliği Protokolü imza töreni düzenlendi.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının mesleki eğitimi güçlendirmek amacıyla mesleki eğitim merkezleri mezunlarının lise diploması alabilmeleri için yaptığı düzenlemeler neticesinde çeşitli meslek gruplarında eğitim gören 150 öğrenci için diploma ve belge töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende sırasıyla birer konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, belge alan öğrencileri tebrik ederek çalışma hayatlarında başarılar dilediler.

Törende son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna vurgu yaparak, meslek liselerinin hem ülkemiz, hem de ilimiz için çok önemli olduğunu söyledi. Üretmeyen ülkelerin gelişmekte geri kalmaya mahkûm olduğunu hatırlatan Vali Makas, “Bu eğitim merkezlerimizde ülkemizin üretim ekonomisine katkı yapan gençlerimiz yetişiyor. Bu liselerimize daha çok önem vererek mesleki açıdan yeterli, ahlaklı, yenilikçi, girişimci, üreten ve ekonomiye değer katan gençlerimizin yetişmesi için destek olmaya devam etmeliyiz” diyerek eğitimcilere ve iş verenlere emeklerinden, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Mehmet Makas ve katılımcılar tarafından öğrencilere diplomaları ve belgeleri takdim edildikten sonra yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçilenlere ödülleri verildi. Program, yemek ikramı ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.