Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezun öğrencilere ücretsiz dershane imkanı

Erzincan’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mezun öğrencilere yönelik kurslar başladı

Erzincan’da Halk Eğitim Merkezi

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde mezun öğrencilere yönelik kurslar başladı. Öğrencilere ücretsiz dershane imkanı sunan Erzincan Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme kursu, kursiyerlerini üniversite hedeflerine ulaştırmaya devam ediyor. Eğitimler Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezin de başladı.

Halk Eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezin de kurslara katılan öğrencileri ziyaret eden Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Gençler ülkemizin en büyük zenginliğidir. Bizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına devam eden üniversite adaylarımızın bu alandaki ihtiyaçlarını tüm imkanlarımızla karşılamaya devam edeceğiz. Şehrin başarısı açısından da önemli bir yere sahip olan Halk Eğitim Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının başarısını artırmak için konunun bizzat takipçisi olacağım” dedi.

ALANIN DA UZMAN 26 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gün, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylülde başladı.  Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerimizde daha önce mezun olup her hangi bir üniversiteye ve her hangi bir nedenden dolayı kayıt olamayan, kazanamayan, kazandığı halde istediği bir yere gidemeyen öğrencilerimize yönelik olarak ta İlimizde Halk Eğitim Merkezimizde Destekleme ve Yetiştirme kurlarını başlattık. Bu yıl destekleme ve yetiştirme kurslarımızda 11’i kadrolu olmak üzere toplan 26 alanında uzman öğretmen görev yapmaktadır. 18 sınıfta toplam 389 öğrencimizle Eğitim Öğrettim yılını başlattık dedi.

2 YILDA 335 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

 Milli Eğitim Müdürü Gün; Amacımız hayat boyu öğrenmede yediden yetmişe kadar öğrencilerimizin arzu etmiş oldukları alanda en güzel eğitimi bunlara vermek. Kurslarımız hafta içi öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere ve hafta sonu olmak üzere devam edecektir. 2019 2020 Eğitim Öğretim yılında güzel bir başlangıçla başladık. Daha önceki yıllarda arzu etmiş oldukları kazanan öğrenci sayımız geçen yıl 145, önceki sene de 190 öğreğimizi üniversiteli yaptık.  Burada gerçek amaçları olan hayal ettikleri hedeflere ulaşma açısından gayret gösteren öğrencilerimize biz bunları hedeflerine her gün bir adım daha yaklaştırmak için gayret gösteren öğretmenlerimizle bu çabalarımı çocuklarımızın gençlerimizin yarınları için sarf edeceğiz’’dedi.