Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkılan ve Yeniden Yapılan Erzincan konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şube Başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir Erzincan’da Millet Kıraathanesinde 1939 Depreminin 79. Yıldönümünde Yıkılan ve Yeniden Yapılan Erzincan konulu sohbet gerçekleşti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincan Millet Kıraathanesinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şube Başkanı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir, katılımcılara 1939 yılında meydana gelen depremde yeniden yapılan Erzincan hakkında bilgiler verdi.  Özdemir, burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;  ‘‘Erzincan, 1939 yılında geçirdiği büyük deprem felaketinden canını, malını, mülkünü kaybeden, moral çöküntüsüne düşen Erzincan insanı, buna rağmen Erzincan’ın yeniden kurulmasına azami ölçüde katkıda bulunmuştu. 1939 depreminde tamamen yıkılan ve bir başka arazi üzerinde yeniden kurulan Erzincan şehri, 13 Mart 1992 depreminde 50 yıl sonra yeniden ağır hasarla karşılaştı. Can ve mal kaybına uğradı. İhmalin bedelini ağır şekilde ödedi. Canından, evinden, barkından olan Erzincan insanı acı ve ızdırap dolu zor günler yaşadı. Başka bir deyişle, depremden ders almamış olmanın mukadder akibeti ile karşılaştığını’’ söyledi. 
Her hafta Erzincanlı bir yazarın Millet Kıraathanesinde öğrenciler ve halkla buluşma günleri tertip edildiğini sözlerine ekleyen Özdemir,12 Ocak tarihinde yapılacak olan etkinliğe tüm Erzincan Halkını davet etti.