Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akar: Kovid-19’dan Çok Daha Güçlü Çıkacağız

Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar, ‘‘Dünya, Kovid-19’a bağışıklık sağlayan bir aşı ararken, bizim, Türkiye ve Erzincan olarak bu salgından ekonomik ve sosyal açılardan krizlere karşı bağışıklığı çok daha güçlü bir biçimde çıkacağımıza inancımız tamdır’’ dedi.

Erzincan Ticaret Borsası Yönetim

İbrahim Gürler 

Türkiye ekonomisinde koronavirüs seferberliği kapsamında Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunarak, İnşallah, güçlü devlet ve güçlü millet olarak 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, dünyanın en gelişmiş ilk on ekonomisinden biri olacağız. Bu azim ve kararlılıkla yorulmadan çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Dedi. 
Akar, şu ifadelere yer verdi; ‘‘Tüm dünya binlerce insanın hayatını kaybettiği yüzyıllarca unutulmayacak küresel bir salgının etkisiyle derinden sarsılıyor. Sağlıktan eğitime, ticaretten siyasete her alan güçlü bir sınamadan geçiyor. Bu sınamada Türkiye ilk günden beri hem kendi coğrafyasında hem de dünyada bir yıldız gibi parlıyor. Salgında ilk sınavı sağlık sistemimiz verdi ve vermeye devam ediyor. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi tıbbi malzeme, yoğun bakım üniteleri, tedavi süreçleri ve ilaç tedarikinde çok da iyi bir kriz yönetimi ortaya koyamazken Türkiye ilk günden itibaren bu süreci çok iyi bir şekilde yönetti. Hükümetimizce oluşturulan “Bilim Kurulu” aklı ve bilimi ön plana çıkararak sürecin siyaset üstü bir mantıkla yönetilmesini sağladı. Bilim Kurulunu ve çalışmalarını toplumsal hafızamız mutlaka bir kenara kaydedecektir. Sağlık altyapımız ve sağlık çalışanlarımız da bu sınamada dünya seviyesinin çok üstünde bir performansla salgınla mücadelesini sürdürmektedir. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına camiamız adına şükranlarımızı sunuyoruz.
Salgın sürecinde diğer önemli bir sınama da ekonomi sistemimiz üzerinde olmuştur. Sağlık alanında olduğu gibi ilk andan itibaren Hükümetimizce çok kararlı, yerinde ve etkin önlemler alınmıştır. Para arzında meydana gelebilecek daralma ve hızlı bir resesyon şokuna karşı acil kredi paketleri, kısa çalışma ödeneği gibi önlemlerin sürecin şokunun yumuşatılmasında önemli etkileri olmuştur. Üyesi olmaktan daima gurur duyduğumuz Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşu olan TOBB’un çalışmaları da toplumsal hafızamızca kaydedilecek en önemli unsurlardan bir diğeri olacaktır. TOBB tarafından daha ilk baştan 365 oda ve Borsadan alınan öneri paketleri hızla ilgili bakanlıklarımıza ulaştırılmış, yine siyaset üstü bir mantıkla teklif edilen öneriler Hükümetimizce hızla hayata geçirilmiştir. Nefes kredisi, Cansuyu kredileri camiamız için gerçekten birer cansuyu olmuştur.
Salgın birçok şeyi kaybettirirken, bir yandan da bizlere bazı konuları yeniden ve güçlü bir şeklide hatırlattı. O da “Milli Tarım” Politikalarının yeniden gözden geçirilmesi ve tarımsal üretimin ihyasının şart olduğudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın “Ülkemizde ekilmeyen bir karış bile toprak kalmamalı” çağrısı bizleri heyecanlandırmıştır. Ekonomisi büyük oranda tarımsal üretime dayalı olan Erzincan, doğal olarak bu sürecin sonunda mutlaka gücünü arttıracaktır. Erzincan’da öne çıkan küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığa bağlı et ve süt üretimi, Et ve Süt Kurumu’na ait Türkiye’nin tek kanatlı kesimhanesi ve buna bağlı olarak büyük bir potansiyeli barındıran kanatlı hayvan üretimi alanlarının daha müstahkem hale geleceği açıktır. Bitkisel üretimde ise özellikle seracılık faaliyetlerinin canlanması, yem bitkisi üretimi ve meyvecilik alanları büyütücü ve gelir arttırıcı parametreler olarak öne çıkacaktır.
Dünya, Kovid-19’a bağışıklık sağlayan bir aşı ararken, bizim, Türkiye ve Erzincan olarak bu salgından ekonomik ve sosyal açılardan krizlere karşı bağışıklığı çok daha güçlü bir biçimde çıkacağımıza inancımız tamdır. İnşallah, güçlü devlet ve güçlü millet olarak 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, dünyanın en gelişmiş ilk on ekonomisinden biri olacağız. Bu azim ve kararlılıkla yorulmadan çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Dedi.