Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Akar: İş dünyamızın sırtındaki yük hafifleyecek

Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar, kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma kanunu teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesi ile Kamu alacakları başta olmak üzere birçok alandaki borçları da kapsayan bu yapılandırma kanunu, iş dünyamızın sırtındaki yükü hafifleteceğini söyledi.

Erzincan Ticaret Borsası Yönetim
TBMM Genel Kurulunda, önceki gün Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılabilecek. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanacak.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları, trafik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında olacak.

Devletin Vergi ve SGK alacakları başta olmak üzere, oda aidatları, öğrenim kredileri, para cezaları gibi geniş ödeme imkanlarına sahip olacak yapılandırma kanunu Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

Erzincan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akar, Söz konusu yapılandırmanın iş dünyasını rahatlatacağına dikkat çekerek şunları dile getirdi; “İş dünyamız Covid-19 sürecinde elini ve gövdesini taşın altına koymaktan çekinmedi. Faaliyetlerini devam ettirmeye, istihdamlarını korumaya ve üretimi sürdürmeye devam etmeye çalıyorlar gerçekleşen bu yapılandırma ile toparlanma sürecektir. Kabul edilen kanunda alacak kapsamının genişliği, vade süreleri, faiz oranlarındaki indirimler gibi birçok unsurun iş dünyasının ihtiyacını karşılayacağına dikkat çeken Başkan Akar, Kanun kapsamına giren borçlardan 31 Ağustos 2020 ve öncesindeki Kamu alacakları başta olmak üzere birçok alandaki borçları da kapsayan bu yapılandırma kanunu, iş dünyamızın sırtındaki yükü hafifletecektir. İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte iş dünyasının aldığı sorumluluk bu desteklerle pozitif yönde karşılığını bulacaktır” dedi.

“GECİKMİŞ ODA VE BORSA AİDATLARI DA KAPSAM İÇERİSİNDE”

TOBB, TESK, Türkiye Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerine olan gecikmiş aidat borçlarının da yapılandırmaya dahil olduğunu belirten Başkan Akar şu ifadeleri kullandı: “ Pandemi sürecinde ekonomik durumdan dolayı bazı ödemeler aksamış olabilir bu aksamadan ve devlete olan borcundan dolayı sanayicimiz, yatırımcımız, tacir ve esnafımız mağduriyet yaşamaktaydı. Bu borçların yapılandırılmasıyla, bunun önüne geçilmiş olacak, ayrıca daralan ekonomiyi canlandırarak, herkes derin bir nefes alacak.

Sadece kamu alacakları değil üst kuruluşumuz TOBB bünyesindeki oda ve borsalara olan aidat borçları da kanun kapsamında yer almaktadır. Salgın döneminde üyelerimizi nefes kredisi ve can suyu kredisi gibi kredilerden yararlandırmaya çalıştık. Aynı zamanda aidat ödemelerimizi de ertelemiştik. Kanun ile oda ve borsalara olan aidat borçlarının da kapsam içerisine alınması üyelerimizin gecikmiş aidat borçlarını da rahatlıkla ödemesine imkan sağlayacak. Bu imkandan üyelerimizin yararlanmasını önemle rica ediyorum.
Başta Erzincan Ticaret Borsası üyelerimiz olmak üzere, TOBB’a bağlı tüm oda ve borsalarımızın üyelerine, esnaf, sanatkâr ve tacirlerimize, hayırlı ve uğurlu olsun.
Üyelerimizin istek ve beklentilerini karşılıksız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bize gelen bu yöndeki talepleri ilettiğimiz ilgili bakanlarımız ve bürokratlarımız ile bizi bu konuda yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, teşekkür ederiz” diye konuştu.