Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HES’ler Erzincan’a ışık saçıyor

Orman ve Su İsleri Bakanlığı tarafından Erzincan il sınırları içerisinde bulunan 13 adet Hidroelektrik Santrali (HES) 134 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

Orman ve Su İsleri

Haber: İbrahim Gürler 

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve ithalatın önüne geçmek için fevkalade önemli olan HES’ler Erzincan’a ışık saçıyor.  DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Erzincan il sınırlarında bulunan 13 adet HES ler ile ortalama 1.019.000.000 kWh üretimi ile 134 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. 

 HES İNŞASI, TÜRKİYE İÇİN BİR ZARURET
Öte yandan Hidroelektrik santrali (HES) inşa etmenin Türkiye için bir zaruret olduğunu, cari açığın en büyük sebebinin enerji ithalatı olduğunu dile getiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  “Bu noktada HES’ler cari açığı azaltacak en önemli yenilenebilir, yerli kaynaklardan. HES’lerle alakalı bölge halkının, zaman zaman doğru şekilde bilgilendirilmesi gerekmektedir. Şayet bölge halkına doğru olanı biz anlatmazsak, başkaları yanlış şeylerle onları yanıltabilir dedi. 
DSİ’YE 2019’DA 9,2 MİLYAR LİRA BÜTÇE
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 2019 yılı için DSİ bütçesine 9,2 milyar lira ayırdıklarını belirterek, kaynakları tasarruf ederek çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ödenek talep edilirken neticeye gidilecek vizyon projelerine öncelik verilmesi gerektiğini dile getiren Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:
“Bu projeler yatırım programına alınmalıdır. Herhangi zaruri bir sebepten dolayı harcanamayacak ödenekler zamanında bildirilerek, harcanabilecek işlere kaydırılmalıdır. Elimizdeki kaynakları israf etmeden iyi değerlendirmeliyiz. Bir diğer konu ise, malumunuz üzere, bu sene havalar yağışlı. Taşkın afetlerine karşı hazırlıklı olmalıyız. Proaktif bir yaklaşımla olası durumlara, tedbirlerimizi önceden alarak, can ve mal kaybını minimize etmeliyiz. Zaten yöneticilik bu manada, öngörü sahibi olmayı gerektirmektedir’’ dedi.