Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur ve memur emeklilerine seyyanen zam talebi

Hak Sen Konfederasyonu Kadınlar komisyonu Başkanı, Ayşe Nur Çankaya hanımefendi , TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının, memur ve memur emeklilerinin taleplerinin yerinde olduğunu gösterdiğini söyledi.

Hak Sen Konfederasyonu Kadınlar

İK’e göre Mart ayında enflasyonun %61,14’e yükseldiğini ve Şubat ayı ile aradaki makasın %5.46 oranında açıldığına dikkat çeken Çankaya, enflasyonun durdurulamadığını, bunun da dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin hayatlarını zorlaştırdığını söyledi.

İK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre Mart ayında enflasyonun %5,46 arttığını, bunun da memur ve memur emeklilerinin cebinden giden para olduğuna belirten Çankaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mart ayı enflasyonu 5,46 olarak açıklandı. Enflasyon doludizgin gidiyor ve ne yazık ki dar ve sabit gelirli kamu çalışanları ve emeklilerinin alım gücü her geçen gün azalıyor. Mart ayında motorine %31,67, benzine ise %24,41 zam yapılırken, doğalgaza gelen yüksek zam kamu çalışanlarını önümüzdeki kış için kara kara düşündürmeye başladı. Nisan ayında sadece şekere gelen zam %30. Memur ve memur emeklileri enflasyonun altında ezilmekle kalmadı, bu pahalılık karşısında artık sadece hayatta kalabilmek için mücadele ediyor! Temel gıda maddelerini ve diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumlarının çok acil olarak iyileştirilmesi gerekiyor. Bunun için enflasyonun her ay maaşla birlikte verilmesi, seyyanen zam ve refah payı ile birlikte ciddi bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Kamu çalışanları ve emeklilerinin beklentisi bu yöndedir.” diye sözlerini tamamladı.