Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mikro Kredi ile Yaşama Tutundu

Erzincan'da 11 yıl önce aldığı mikrokredi ile dükkanını iflasın eşiğinden çeviren Semra Karagöz, kullandığı Mikrokrediler ile hayatının değişmesine imkân sağlayarak, hiç kimseye muhtaç olmadan, temel ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmıştır.

Erzincan'da 11 yıl önce

Erzincan’da İl Özel İdaresi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen Mikrokredi projesi kadınların hayatlarını değiştirmeye devam ediyor.   Mikrogirişimci Semara Karagöz, 2008 yılında Mikrokredi ile tanıştığını ifade ederek,  çeyiz işiyle uğraştığını , hayalinin güzel bir çeyiz mağası açmak olduğunu belitti. Mikrokredinin bana sağladığı fayda, sıkıştığım anda malzeme almada hep yanımda olduğunu söyledi.

Mikrokredi Erzincan Şube Müdürü Tuğba Aybey ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Semra Hanım’ın Mikrokredi ile 11 yıl önce tanıştığını söyleyerek 2008 yılından 2019 yılına kadar 55 bin 600 TL kredi kullanmıştır. Bugüne kadar aldığı mikrokredilerle dükkanını iflastan kurtarmış ve dükkanının ödemelerini gerçekleştirmiş,kumaş,perde ,güpür gibi malzemeler almıştır. Bugüne kadar elde ettiği gelirle; ailesinin temel ihtiyaçlarını karşılamış, çocuğunun da iyi şartlarda eğitim almasını sağlamıştır. Semra Karagöz ün hayatının değişmesine imkân sağlayarak, hiç kimseye muhtaç olmadan, temel ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına vesile olmuştur.

Güçlü kadın, güçlü yarınlar, güçlü ekonomi ve güçlü bir toplum için Semra Karagöz  gibi hayallerinin yarım kalmaması için kadınların her zaman destekçisi olacağız dedi.

Aybey, ayrıca 2003 yılında ilk kez Diyarbakır’da uygulanan pilot uygulamanın ardından diğer illerden de talep gelmesi üzerine projenin Valiliklerle İl Özel İdaresi Kanunu’nun 6. ve 64. maddeleri çerçevesinde protokol yapılarak Türkiye geneline yayıldığını belirtti.

Mikrokredinin amacının, klasik yollarla banka kredisi alamayacak kişilere, yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizliği ve işsizliği azaltacak şekilde, ailesi ve kredi alan için, kendi kendine gelir getirici bir faaliyet yapılmasının, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak sermaye ihtiyacını sağlamak olduğunu anlatan Aybey,  ilk defa kredi alan kişiye 100-1000 lira arasında kredi verirken, performansa dayalı olarak 1 yıl sonra ise alternatif kredilerle isterlerse işlerini büyütebilme imkanı sağladığını kaydetti.

Kredi almak isteyenlerin 5’er kişilik gruplar oluşturması gerektiğini vurgulayan Aybey, “Yıllık en fazla bin lira sermayeye ihtiyaç duyan ve mikrokredinin temel prensiplerini uygulamaya hazır olan herkes mikrokrediden faydalanabiliyor. dedi