Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tavukçuluk sektöründe yeni rota KYK

Erzincan’da tavuk yetiştiricilerinin sorunlarını giderme adına önemli adımlar atan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ‘‘ Erzincan’da yetiştirilen tavuklarının Kredi Yurtlar Kurumuna satışını gerçekleştirmek için çalışma başlattıklarını ifade ederek Erzincan’ımız tarım memleketi o yüzden bu sektör için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz Erzincan’da tavukçuluğu geliştirmektir’’ dedi.

Erzincan’da tavuk yetiştiricilerinin sorunlarını

Et ve Süt Kurumu kombinasının Erzincan’a açılmasının ardından Erzincan’da son yıllarda etlik piliç yetiştiriciliği büyük ivme kazandı. Erzincan genelinde etlik piliç yetiştiriciliği yapan 40’ın üzerindeki  işletmenin içerisinde bulunduğu sorunları çözme adına Ankara’da büyük bir gayret gösteren AK Parti Erzincan  Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, sektörün sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’a aktardılar.

BU ŞEHRİN İNSANI DAİMA HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Gazteci İbrahim Gürler’e önemli açıklamalarda bulundu.  Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan halkı bizleri önemli bir göreve taşıdı. Bizler de Erzincan’ı mecliste en doğru şekilde temsil edeceğiz,  Bu şehrin İnsanı daima hizmetin en iyisine layıktır ” dedi. Karaman, Meclis odasındaki ekranda şehrin yatırımlarını an be an takip ediyor. İlde yürütülen kamu yatırımlarını odasındaki ekranda sürekli açık bir vaziyette sıralanırken bu projelerin son durumu ise sürekli güncelleniyor.

BAKANLARA AKTARDILAR

 Erzincan’daki tavuk yetiştiricilerinin sorunlarını çözme adına çalışmalar başlattık.  Sorunları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’a aktarıp çözüm yollarını aradık.  Yaptığımız her iki görüşmede oldukça verimli geçti sektörün sorunlarını çözme adına gerekli çalışmalar yürütülüyor dedi.

Milletvekili Süleyman Karaman, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek şu ifadelerde bulundu; ‘‘Türkiye’de sadece Erzincan’da bulunan Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinasının faaliyete geçmesiyle etlik piliç yetiştiriciliğine ilgi arttı. Erzincan’daki tavuk yetiştiricileri arkadaşlarımız hevesli ama asker sayısı düşünce tavuk satışları da azaldı. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile  bir görüşme gerçekleştirdik. Satış ağını geliştirelim  askeriyenin  dışında Kredi Yurtlar Kurumuna satış gerçekleştirelim.  Başka İllere de satış merkezleri kuralım diye talep de bulunduk.  Sayın Bakanımda olumlu buldu ve Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’ beye havale etti. Bizde Bakan Yardımcısı sayın Aksu başkanlığında Erzincan Milletvekilimiz Burhan Bey,  Şahsım,  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve  Tavuk yetiştiricilerinin katılımıyla  bir toplantı düzenledik. Yapılan toplantısı sorasında KYK ile ilgili  ve başka satış  alanları için çalışmalar başladı.  Daha sonra ise Mecliste Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. Kendileri de sağ olsunlar olumlu yaklaştılar.  Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı hemşerimiz Sinan Aksu ile bir toplantı daha yaptık. Orada da Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve Tavuk yetiştiricileri de katıldılar.  Şimdi herkes çalışıyor’’ dedi.

HEDEFİMİZ ERZİNCAN’DA TAVUKÇULUĞU GELİŞTİRMEKTİR

 Tavukçuluk sektörü nün yumurta, yem, gübre , kesim tavukçuluğu gibi bol çeşidi olan bir sektör olduğunu ifade eden Milletvekili Karaman ‘‘Erzincan’ımız tarım memleketi, o yüzden bu sektör için elimizden geleni yapacağız.  Hedefimiz Erzincan’da tavukçuluğu geliştirmektir’’ dedi.