Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

16 yıl geçti

1991-1999 yılları arasında Erzincan Valiliği döneminde önemli icraatları ve sıra dışı vali olma özelliği ile tanınarak 'halkın valisi' olan Recep Yazıcıoğlu, için Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 16. yıl dönümünde mesaj yayınlayarak ‘‘Ömrünü aziz milletimizin hizmetine adamıştır’’ dedi

1991-1999 yılları arasında Erzincan

Haber: İbrahim Gürler

Denizli Valiliği görevindeyken 2 Eylül 2003’de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçiren Vali Recep Yazıcıoğlu, Ankara İbni Sina Hastanesi’nde verdiği 6 günlük yaşam savaşına 8 Eylül tarihinde yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Meslek yaşantısının zirvesinde hayata gözlerine kapayan Yazıcıoğlu, tüm Türkiye’yi ölümü ile yasa boğarken, arkasından binlerce kişi gözyaşı dökmüştü.

Arkasında görev yaptığı yerlerde yaptığı önemli eserler ve tatlı anıları bırakan merhum Vali Yazıcıoğlu, ilk valilik görevini yaptığı Tokat’ta  ve daha sonra Erzincan’da ilginç çıkışları  ile tanınmıştı. 36 yaşında iken Türkiye’nin en genç Valisi olarak sisteme karşı eleştirileri ve akılcı çıkışları ile halkın gönlünde taht kuran Yazıcoğlu, Erzincan’ın her yönden kalkınması ve gelişmesi için büyük gayret sarf etmişti. 

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Merhum Recep Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımlayarak  şu görüşlere yer verdi; “1991-1999 yılları arasında şehrimizde vali olarak görev yapmış olan merhum Recep Yazıcıoğlu’nu ölümünün 16. yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum.

BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNMUŞTUR 

Ömrünü aziz milletimizin hizmetine adamış olan merhum Valimiz, vatandaşlarımızın istek ve sorunlarıyla yakından ilgilenmiş, görev yaptığı tüm illere yeni ufuklar kazandırmış, bu illerimizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur.

Recep Yazıcıoğlu, Erzincan’ın da her yönden kalkınması ve gelişmesi için büyük gayret sarf etmiş, özellikle 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen depremin ilimizde oluşturduğu büyük yıkımın ve hemşehrilerimiz üzerinde oluşturduğu olumsuzluğun çok kısa sürede giderilmesini ve şehrimizin yeniden ayağa kaldırılmasını sağlamıştır. Recep Yazıcıoğlu’nu vefatının 16. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum.” Dedi. 

55 yaşında hayatını kaybeden merhum Vali Yazıcıoğlu’nun öz geçmişi şu şekilde:
 “2 Haziran 1948’de Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971 – 1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1971 – 1984 yılları arasında, sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği’ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999’da da Merkez Valiliği’ne getirildi. Daha sonra ise Denizli Valiliği görevine atanan Yazıcıoğlu, evli, üç çocuk babası idi.”