Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 günde 1919 kilometre

Samsun Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda yer alan, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin hazırladığı etkinlikte, Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle geçerek, 19 günde 1919 km pedal çevirmeyi hedefleyen bisikletçiler Erzincan’a ulaştı.

Samsun Valiliği 100. Yıl

Haber: İbrahim Gürler

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği’nin hazırladığı “100. Yıl’da İlk Adım’dan Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” projesi ile yola çıkan bisikletçiler Erzincan’a geldiler. 
29 Nisan – 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında sporcular, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle kat ederek, 19 günde 1919 km pedal çevirecekler. İlk olarak Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu ile görüşen sporcuları daha sonra Erzincan Valiliği’nde kabul eden Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olcaş, sporcularla bir süre sohbet etti, kendilerine çeşitli hediyeler verirken Yapılan ziyarete Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köroğlu’da hazır bulundu. 
Proje Koordinatörü Tanju Subaşı, Erzincan’da çok iyi karşılandıklarını ifade ederek, “Milli Mücadele’nin 100. yıldönümü kutlamanın yanı sıra, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için, milli mücadele ruhu, tarih bilinci, milli değerlere bağlılık gibi konularda örnek teşkil etmek amacımız”  diyen Proje Koordinatörü Subaşı, istiklalin mimarlarını minnetle andıklarını söyledi.  Atatürk’ün Milli Mücadele esnasında uğradığı şehirlerden geçerek silah arkadaşlarının konakladıkları misafirhaneleri ziyaret edecek olan sporcular, “Yüz yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşini, bugün içinde taşıyan herkesin, heyecanımıza ve gururumuza ortak olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.  
Proje Koordinatörü Tanju Subaşı,  Samsun İlkadım’dan başlayarak Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Nevşehir şehirlerini geçtikten sonra Ankara Eski Meclis’te sona erecek olan yolculuğumuz esnasında, Gazi ve silah arkadaşlarının konakladıkları misafirhaneleri ve kullandıkları kongre binalarını ziyaret edecek, bağımsızlığımızın yüzüncü yılında, istiklalimizin mimarlarını şükran ve minnetlerimizle anacağız dedi. 
 Yapılan ziyaretin ardından Bisiklet Sporcuları, Erzincan Gençlik Merkezinde çeşitli programlara katıldılar.