Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzincan’da coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günde, çocuklar etkinliklerde gönüllerince eğlendiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik

Haber: İbrahim Gürler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıldönümü İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik ile coşkuyla kutlandı. Erzincan Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

MUTLU ÇOCUKLAR GÜÇLÜ TÜRKİYE

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, yaptığı konuşmada  ‘‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99 yıl dönümü aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkemizde olduğu gibi bugün ilimizde de bayramı kutlamanın Onur’u mutluluğu sevinciyle hep birlikte bu günü Bu haftayı dolu dolu bir şekilde geçireceğiz kemikli çocuklar bugüne anlam katan Gazi Mustafa Kemal Atatürk sizin için şöyle söylüyor küçük hanımlar ve küçük beyler Sizler geleceğin bir gülü Sizler Geleceğin yıldızı sizden geleceğin Umut parıltıları sınız Evet Sizler geleceğin Gülleri siniz Çünkü Sizler güller gibi açacak güller gibi kokacak Etrafınıza güzellikler sıçacaksınız Sizler Geleceğin Yıldızlarısınız Çünkü gelecekte insanlar izin ışığınız dan faydalanacak ve sizinle yönlerini bulacaklar aynı zamanda Sizler Umut parıltıları olacaksınız Sizler unutma olacaksınız ümit var olacaksınız Çünkü 2023 eğitim vizyonumuzda mutlu çocuklar güçlü Türkiye güçlü Türkiye’nin inşası sizi bugün mutlu edebilmek yarına en güzel bir şekilde yetiştirebilmek için aynı zamanda memleketi aydınlığa sizler olacaksınız, sizler aydınlık olacaksınız aydın olacaksınız etrafınıza ışık satacaksınız dedi.

23 NİSAN KUTLU DAVANIN BAŞLANGICIDIR

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, ise konuşmasında ‘‘23 Nisan 1920’de bir cuma günü açılan meclis bir Kutlu davanın başlangıcı olduğunu söyleyerek,  Türk milletinin gücünü sorgulama kudretini küçümsemeye alamazlar, şanlı geçmişimizden ders ve sonuç çıkarılmalı, neticeleri imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği ortadadır bu itibarla yarının büyükleri vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri sorumlu ve duyarlı birer vatandaş alabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmektedir’’ dedi.

99’NCU YILIN GURURUNU VE SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ

Erzincan Valisi Ali Arslantaş,da konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı ve 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramının 99 yıl dönümünü birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Kurtuluş savaşı ile başlayan bağımsızlık mücadelemiz sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılması, küllerinden doğan bir milletin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulacağını müjdelemiştir. Millet iradesini hakim kılmak için büyük bir özveri ile açılan TBMM’sini o dönemde istiklalimiz ve istikbalimiz için önemli kararların alındığı bir yer olmuştur. Böylelikle milli egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmıştır. Gazi Meclisimizin açılmasında demokrasi ve bağımsızlığın en önemli merhalesi tamamlanmış tarihin hiçbir döneminde esarete mahkum olmayan şanlı ecdadımız küllerinden doğan bir devlet olmuştur. Cumhuriyetle doğan çocuklar bugün olgunluk çağındadır. Filiz fidan, fidan köklü bir ağaç olmuştur artık. Ecdadımız birlere cennet gibi bir vatan bırakmıştır. Bu aziz vatanın harcında şehitlerimizin ölümsüz cesareti, nice gazilerimizin şeref payı vardır diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Erzincan’da bulunan okullar tarafından hazırlanan gösteriler katılımcıların beğenisine sunuldu. Minik öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösterilerde en çok Türk Büyükleri ve Kahramanların canlandırıldığı bölüm büyük beğeni topladı. Düzenlenen kutlama etkinliği şiir okumalarının ardından halk oyunları ve müzikli dans gösterilerinin ardından sona erdi.