Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3’üncü Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş emekliye sevk edildi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplandı. 14 general ve amiral üst rütbeye, 40 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 241 olan general ve amiral sayısı 233’e düştü. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve 4 Yıldır Erzincan’da bulunan 3’üncü Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş emekliye sevk edildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya , Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen YAŞ Toplantısı’nın kararlarını basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 14 general ve amiral üst rütbeye yükseltildi. 313 albayın görev süreleri iki yıl süresince uzatılmıştır. Bir general yaş haddi nedeniyle, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilmiştir. Halen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 itibariyle 233 olacaktır’.

30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral İrfan Özsert korgeneralliğe terfi ettirilmiştir. Kara Kuvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller; Bahtiyar Ersay, Sezai Öztürk, Ömer Ertuğrul Erbakan, Ahmet Kurumahmut ve Selami Arslan Tümgeneralliğe;

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu Tümamiralliğe;

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller; Erdoğan Gür, İsmail Üner, Kutlay Demir, Ali Serin, Olcay Yılmaz ve Selçuk Aygün tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.”

3. ORDU KOMUTANI SAVAŞ EMEKLİ OLDU

YAŞ kararları kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş emekli oldu. Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak ile Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay’ın görev süreleri bir sene uzatıldı.