Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

500 Fidan Toprakla Buluştu

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Erzincan Orman İşletme Müdürlüğünün destekleriyle, Esentepe mevkiinde Osman Gazi İlkokulu öğrencilerinin katılımlarıyla haftanın önemine binaen 500 çam fidanı toprakla buluştu.

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık

Haber: İbrahim Gürler 

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası etkinlikleri çerçevesinde fidan dikimi sonrası bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik; 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Orman İşletme Müdürümüzün de destekleriyle bugün Osman Gazi İlkokulu öğrencilerimiz ile birlikte yaklaşık 500 fidanı toprak ile buluşturduk. Burada ki amacımız farkındalık oluşturarak bu haftanın önemine dikkat çekmektir.

Disleksi Nedir?

Müdür Hirik; Disleksi, dahilerin hastalığı olarak da bilinmektedir. okuma, konuşma sesleri ve ilgili harf ve kelimeleri zorlaştıran bir öğrenme bozukluğu olan Disleksi, yaygın öğrenme güçlüğüdür ve genellikle bir insanı yaşamı boyunca etkilemektedir. Disleksi hastası çocuklar zihinsel veya bilişsel engelli değildir ve bozukluk görsel veya işitsel bir sorunun ürünü değildir.

Disleksinin derecesi hafif ya da şiddetli olarak kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Disleksi en sık olarak çocuk okul çağındayken, genellikle ilkokulda; bu noktada ebeveynler, öğretmenler ve sağlık uzmanları tarafından okulda ve okurken ayırt edilebilmektedir” diye konuştu.

Gerçekleşen programa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, Orman İşletme Müdürü Tekin ışık,  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Babürşah Taşlı,çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.