Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

80 yıllık bakkal zincir marketlere direnmeye çalışıyor

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yaklaşık 80 yıldır bakkal işleten İbrahim Alışık (91), 15 metrekarelik dükkanında zamana ve zincir marketlere meydan okuyor.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yaklaşık

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’a 180 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesinde, vatandaşların ‘Ergülü İbrahim’ olarak tanıdığı İbrahim Alışık, geçen zamana rağmen, 49 yıldır aynı yerde işlettiği bakkal dükkanında zincir marketlerle mücadele ediyor.

Babasının vefatı ile 1950’li yıllarda Kemaliye ilçesinde bakkal dükkanını devralan Alışık, katır üzerinde köy köy dolaşarak halka çeşitli ürünler satarak geçimini sağladı.

80 yıllık esnaf Ergülü İbrahim’i ilçede tanımayan yok. Yıllara meydan okuyan Alışık, yaşına rağmen sağlıklı ve dinç bir halde bakkalını her sabah erkenden açtığını, ancak işlerin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Evli ve 3 çocuk, 6 torun sahibi olan İbrahim Alışık, ‘‘11 yaşında babasının yanında çırak olarak başladığı esnaflığa babasının vefat etmesiyle bakkalı devraldığını, 49 yıl önce ise şu anki dükkana taşındığını söyledi. 

Eskiden yokluk yaşandığını, ancak işlerinin daha iyi olduğunu ifade eden İbrahim Alışık, “Şimdi büyük marketler bizi yedi. 80 yıldır Bakkal işletiyorum, Marketler açılınca, siftah etmediğimiz günler oluyor. Emekliliğim var, Allah sonumuzu hayır etsin. Ama her günümüze şükrediyorum’’ diye konuştu.

30 yıl at sırtında geldi

Kemaliye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Eğinliğil, ‘‘İbrahim Alışık,  amcamız 1972’den bu kadar odamızın üyesidir. 30 yıl boyunca İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Ergü Köyünden at sırtında İlçe merkezine gelerek bakkal dükkanını açıp hizmet vermeye devam etmiştir. Kendisi  bizlere azmi ile örnek olmuştur.  İbrahim Amcamız ilçemizin en yaşlı ve örnek bir esnaftır’’ dedi.