Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

86 yaşında kimlik sahibi oldu

Erzincan’da yaşayan ve hayatı boyunca hiç kimliği olmayan Cemile Dağdal, 86 yaşında kimliğine kavuştu. Erzincan Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin Dağdal’ın, evine giderek Kimliğini teslim etti.

Erzincan’da yaşayan ve hayatı

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’da 27/07/2019 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 85 yaşındaki kadının doğduğundan beri kimliksiz yaşadığı ortaya çıkmıştı. O tarihte Erzincan nüfus müdürlüğü tarafından başlatılan işlemler ile Cemile Dağdal’a kimlik çıkarıldı. Cemile Dağdal’ın kimliği Cumhuriyet Mahallesi’nde ki evinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Osman Mirasyedi tarafından evinde teslim edildi.

Erzincan İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürü Sevgül Zengin,“Bize müracaat gelmedi. Biz basından öğrendik. Hemen hastaneye gittim Cumartesi günü. Durumunu öğrendik teyzemizin. O gün dosyasını tanzim ettik. Birkaç eksiklik vardı. Onu da ikmal ettikten sonra Ankara’ya gönderdik. Genel Müdürlüğümüz hızla işlemleri sonuçlandırarak tescil işlemini gerçekleştirdik. Şuan da da kimliğini teslim etmeye geldik” dedi.

86 YIL SONRA ANNEM KİMLİĞİNE KAVUŞTU, ÇOK MUTLUYUZ

Oğlu, Dursun Erzincanlı ise “Şu anda çok mutluyum, annemin kimliği çıktı. Çok uğraştık çıkaramadık, daha doğrusu medyaya çıktık. Hastaneye gittik, bakmadılar. Geri getirip bir daha götürdüm. Dedim ki bu benim annem, ama kimliği yok. Küçükken ailesi ölmüş, onun için çıkarılamadı. Hastaneye götürdük yatırdık. Ameliyat yapıldı. Şu anda çok mutluyum çok heyecanlıyım. Annemin kimliği var, şu anda Türk vatandaşı, Ne mutlu Türküm diyene. Şimdiye kadar kendi gücümle baktım. Hasta oldu ameliyat oldu, 1997 yılında bir sefer daha ameliyat oldu hepsini kendi gücümüzle yaptırdık. Sıkıntısı çoktu, şimdi çok şükür kimliği çıktı. Şu anda rahat hastaneye gider ne bileyim sonuçta Türk vatandaşı. 86 yıl sonra annem kimliğine kavuştu, çok mutluyuz” dedi.