Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

99 Yıllık Gurur Coşkuyla kutlandı

Erzincan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Erzincan'da 29 Ekim Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlaması Valilik makamında gerçekleştirilen tebrik kabul merasiminin ardından Ordu Caddesi’ndeki kutlama törenine geçildi.

Düzenlenen törende, Erzincan Valisi Mehmet Makas, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, törendeki polis, asker ve vatandaşları üstü açık arabadan selamlayarak bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen selamlama merasiminin ardından tören; saygı duruşunda bulunulması ve 3. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin mesajları okundu. Akabinde iki öğrenci tarafından şiirler okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Erzincan Valisi Mehmet Makas, yaparak “Bin yıllık devlet geleneğimizin son halkasını oluşturan, kanımızla, canımızla kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 99. yıl dönümünü ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi şehrimizde de büyük bir coşkuyla, sevinçle ve gururla kutluyoruz.

Bu onuru bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle, şükranla yad ediyorum. Bugün, bir asırlık Cumhuriyet’imizin yıl dönümüdür. Bu zor ve çetin coğrafyada cumhuriyetin kuruluşundan beri bir yandan beka mücadelesi verirken bir yandan da eğitim, sanayi, ulaşım, sağlık, teknoloji başta olmak üzere birçok alanda yeniliğe, gelişime imza atıyoruz.

Özellikle son çeyrekte devletimizin yaptığı atılımlarla yerli ve milli olma hedefiyle kendi otomobilimizi, silahımızı, tankımızı, İHA’larımızı üretmeye başladık. Her alanda görülen değişim ve modernleşme hamleleri, mavi vatanımıza sahip çıkma şuuru, terörle amansız mücadelemiz, eğitim, sağlık, ulaşım alanında dünyada sayılı ülkelerden biri olmamız, Cumhuriyetimizin eseridir.

Bizler, kerim devletimizin bekası, aziz milletimizin refahı ve selameti için durmadan, yeise kapılmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız son yılda, ülkemizi içeride ve dışarıda kıskaca almak isteyen şer odaklarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bundan bir asır önce vatanımızı parçalamak ve aziz milletimizi yok etmek isteyen emperyalistlere karşı meydan okuyan ve tüm zorluklara ve yokluklara rağmen bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan şanlı ecdadımızın torunları olarak bizler de, gelecek nesillere daha güzel bir vatan bırakacağız” dedi.  Yapılan konuşmanın ardından gaziler, askeri araçlar, kamu kurum ve kuruluş araçları ile mehteran takımı protokolü selamladı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise tören birliklerinin geçişi esnasında ellerindeki Türk bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Düzenlenen törene il protokolünün yanı sıra kamu kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.