Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altından su üstünden zaman akan tarihi çeşme

Erzincan’ın İliç ilçesinde1937 yılında yaptırılan ve Altından suyun, üstünden zamanın aktığı Saatli Çeşme’ye Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçiler geliyor.

Erzincan’ın İliç ilçesinde1937 yılında

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan tarihi saatli çeşme bakımsız ve bozuk olan saati  25 yıl aradan sonra aslına uygun olarak İliç Dernekler Federasyonu  tarafından yenilenmesiyle birlikte tekrardan  Çeşme’de zaman suyla birlikte akmaya başladı.

1937 yılında İliç merkezde yaptırılan çeşme de  Rivayet odur ki; Saatli Çeşmenin suyundan içen herkes er yada geç bir gün mutlaka İliç’e geri dönmektedir. Altın madeni çalışmalar ve ilçenin hemen yanında bulunan baraj ve son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Doğu Ekspres Treni’nin ilçe merkezinden geçmesi İliç’in gelişmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Günden güne nüfusu hızla artan ilçeye Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiler geliyor.

İliç, Tarihi ve Kültürel zenginlikleri ile de bölgede ön plana çıkmaktadır. Kuruçay Köyünde bulunan eski Hükümet Konağı tarihe ışık tutmakla birlikte ülkemiz için de kültürel bir zenginlik oluşturmaktadır. Ayrıca “Saatli Çeşme” olarak bilinen Büyük Çeşme mimari zenginlik açısından bölgede önemli değer oluşturmakta olup  Bir halk ozanının “İliç’te bir çeşme var;  Altından su, üstünden zaman akar.” dizeleriyle günümüze gelen bu eser hala varlığını korumaktadır.

İstanbul’dan İliç ilçesine gelen Arzu Güldöşüren ilçede bulunan bu tarihi çeşmeyi çok beğendiğini ifade ederek, ilk defa böyle altından su, üstünden zaman akan bir çeşme gördüm dedi. İlçe Kaymakamı Hicabi Aytemur ve Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz’de ilçeye gelen konuklarını mutlaka bu çeşmeyi ziyaret etmelerini sağlıyorlar.