Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baboşş dedi ve atladı

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen doğa sporları ve kültür festivalinde bin 500 metre yükseklikteki kayalıklardan gerçekleşen Wingsuit Exit atlayışları nefes kesti. Aralarında 320 kilometre hıza çıkarak Dünya Wingsuit Ligi(WWL) Şampiyonu olan Avusturyalı Sporcu Chris Byrnes, önce Kemaliyeliler'le halay çekti, ardından yarasa kanatları ile kendini boşluğa bırakırken Türkçe 'Baboş' diye seslenerek atladı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen

Haber: İbrahim Gürler

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen doğa sporları ve kültür festivalinde bin 500 metre yükseklikteki kayalıklardan gerçekleşen Wingsuit Exit atlayışları nefes kesti. Aralarında 320 kilometre hıza çıkarak Dünya Wingsuit Ligi(WWL) Şampiyonu olan Avusturyalı Sporcu Chris Byrnes renkli kişiliğiyle halkın büyük sevgisini kazandı. Çılgın sporcu önce Kemaliyeliler’le halay çekti, ardından yarasa kanatları ile kendini boşluğa bırakırken Türkçe ‘Baboş’ diye seslenerek atladı.

KEMALİYE’YE HAYRAN KALDI

Bu yıl 40’ncısı düzenlenen Kemaliye (Eğin) Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri’nin son gününde Wingsuit Exit atlayışına sahne oldu. Sporcular Kemaliye’den 2 saat yürüyerek ‘Cennete açılan kapı’ olarak isimlendirilen atlayış alanına tırmandı. Deniz seviyesinden bin 500 metre yüksekliğindeki Eğin Gabanı Kayalıkları’na ulasan sporcular özel yapım kıyafetlerini giyerek atlayış için hazırlandı. Yarasa adamlar, 1500 metrelik mesafede 200 kilometre hıza ulaşarak adeta ölüme meydan okudu. Ulaştıkları hızda paraşütlerini açan sporcular Karasu nehrine iniş yaptı.

Şenliklere bu yıl 9 Türk ve 6 yabancı olmak üzere 15 ‘wingsuit’ ve ‘base jump’ sporcusu katılırken, gökyüzünde 320 kilometre hıza çıkarak Dünya Wingsuit Ligi(WWL) Şampiyonu ünvanına sahip olan Avusturyalı Sporcu Chris Byrnes’te defalarca atlayış yaptı. Sempatik tavırları ile ilçe halkının gönlünde yer eden şampiyon sporcu, önce çifte telli oynadı, ilçe halkı ile halay çekti, ardından özel yarasa kıyafetlerini giyerek kendini gökyüzüne bıraktı. Bu sırada ilçeye özgü Türkçe kelimeleri de öğrenmeyi ihmal etmeyen Chris Byrnes kayalıklardan ‘Baboşş diyerek bağırarak atladı ve 30 saniye süren uçuşun ardından Karasu Nehri Kenarı’na iniş yaptı. Dünya şampiyonu defalarca atlayış yapan yaparak kendisini izleyen coşkulu kalabalığı heyecanlandırdı.