Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dağlarda Habersiz Kuş Uçmuyor

İçişleri Bakanlığı tarafından güvenlik korucularına yönelik düzenlenen hizmetiçi eğitim programında konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Bizim devlet kültürümüzde görevini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir. O görevi en güzel şekilde güvenlik korucularımızın, güvenlik güçlerimizle beraber icra ettiğine biz Erzincan’da şahidiz. Artık bizim dağlarımız da bizden habersiz kuş uçmuyor” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından güvenlik

Haber: İbrahim Gürler

Güvenlik korucularına yönelik düzenlenen, milli ve manevi değerlerin anlatıldığı hizmetiçi eğitim programı, yapıldı. Eğitime, Erzincan Valisi Mehmet Makas, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın ile kentte görev yapan korucular katıldı.

GÖREVLERİNİ DAHA ŞEVKLE YAPMALARINA DESTEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, çalışmaların amacının akademik ve operasyonel manada koruculara profesyonel destek sağlayarak görevlerini daha şevkle yapmalarına destek vermek olduğunu aktardı.

Karaman, Erzincan’da 484 güvenlik korucumuz ve bin 104 gönüllü korucumuzla kolluk kuvvetlerimize destek noktasında bölücü terörle mücadelede korucularımızın etkin mücadelesinde takip etmekteyiz.

Kasım ayı rakamları itibariyle 55 bin 609 güvenlik 19 bin 371’i gönüllü olmak üzere toplam 74 bin 980 güvenlik korucusunun, görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklarla mücadele edebilmeleri için onların yanlarında olmaya özen gösterdiklerini söyledi.

DEVLET OLMAK VATANDAŞININ EMNİYETİNİ SAĞLAMAKTAN GEÇİYOR

Erzincan Valisi Makas, ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Verilecek eğitimin hayırlılara vesile olmasını diliyorum. Bugün verilecek olan eğitimin içerik bakımından ihtiyacımız olan, silkelenip kendinize gelmemiz gerektiğini idrak edeceğimiz bir eğitim olacak. İnşallah anlayarak o noktada da kendimize yön vereceğinize inanıyorum. Devlet olmak öncelikle vatandaşının emniyetini sağlamaktan geçiyor. Adaletten geçiyor. Bunun içinde polisimiz, jandarmayız, askeriyemiz ve onların en büyük yoldaşı olan güvenlik koruyucularımız bizim vazgeçilmezimizdir. Adaletsiz sağlayamıyorsanız, emaneti koruyamıyorsanız devlet olmanın hiçbir hiç bir hükmü yoktur.

ÖZLENEN VE BEKLENEN MİLLET AZİZ TÜRK MİLLETİDİR

Bu coğrafyada inşallah alacağınız eğitimlerle de göreceksiniz, bu millet aziz Türk milleti, pahalıdır coğrafyada oturuyor ve her dönem bedel ödettiriliyor.

Bizim devlet kültürümüzde İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı vardır. Ama bu şiar sadece kendi insanımız için geçerli değildir. Bu millet tarih yolculuğunda ilahi kelimetullahı yaymak adına sadece kendi milletinin kendi ümmetinin değil, gayrimüslimin bile huzurlu rahatını sağlamak adına tarihte yol yürüyen bir millettir. Biz ne zaman ki 3 kıtada hakim olmuşuz şöyle bir dünyaya bakın, dünyada hoşgörü vardır, kavga gürültü yoktur, Adalet vardır, huzur vardır. Ne zaman ki biraz o tarih yolculuğunda ayağımız tökezlemiş biraz geri kalmış isek kan vardır, gözyaşı vardır güçlünün, zalimin mazlumu ezmesi vardır. Bu gün bu millet kutlu bir yürüyüş içerisindedir. Ve bu kutlu yürüyüşle de tarihte hak ettiği yere gelecektir. Özlenen ve beklenen Millet aziz Türk Milletidir. Bu Millet tekrar dünyaya hakim olduğu zaman Dünyada gönülleri fethettiği zaman bundan sakın ola ki misakı milli haricinde bir yerlerde gözü var diye kimse algılamasın ama dünyanın neresinde bir mazlumun ahı var ise biz orada varız diyen bir milletin evlatları olarak diyorum o noktaya geldiğimiz zaman dünyada tekrar hoşgörü hakim olacaktır.

Bizim devlet kültürümüzde görevini en iyi yapan, vatanını en çok sevendir. O görevi en güzel şekilde güvenlik koruyucularımızın, güvenlik güçlerimizle beraber icra ettiğini biz Erzincan’da şahidiz. Artık bizim dağlarımız da bizden habersiz kuş uçmuyor. Buna benden çok sizler şahit oluyorsunuz” diye konuştu.

HOŞGÖRÜLÜ VE ŞEFKATLİ OLACAKSINIZ

Vali Makas’ın konuşmalarının ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, koruculara milli ve manevi değerleri anlattı. Aydın, “Sizler korucusunuz, elinizde silahınız var. Düşmana karşı şedit bir şekilde o silahınızı kaldıracaksınız, besmelenin sırrıyla kullanacaksınız. Diğer insanlara şefkatli, hoşgörülü olacaksınız. Çünkü vatandaş sizi devletin temsilcisi olarak görüyor. Onun için kimsenin kalbini kırmayacaksınız. Bir kişi kemlik, kötü söz ile gönül kırsa, dönüp derman olsan faydası var mı? Kabe’nin taşını yıktığın zaman yerine bir taş koyabilirsin ama bir gönlü yıktığınız zaman o gönlü tamir edemeyebilirsin. Gönül yıkmayacağız ” diye konuştu.