Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deprem şehitleri dualarla anıldı 

Erzincan'da, 13 Mart 1992'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Terzibaba Mezarlığı'ndaki deprem şehitliğinde anma töreni düzenledi. Yapılan törende Kur'an-ı Kerim okunup dualar edilip, depremde hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. 

Erzincan'da, 13 Mart 1992'de

Haber: İbrahim Gürler 
Erzincan Belediyesi depremin 27. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığı’ndaki deprem şehitliğinde anma töreni düzenledi. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ile vatandaşların bulunduğu anma töreninde Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Milletvekili Çakır, Belediye Başkanı Başsoy ve beraberindekilerle birlikte depremde hayatlarını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlik anıtında basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Çakır, 13 mart 1992 Erzincan depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını ifade ederek şunları söyledi; 
ALLAH’TAN GELENE BOYNUMUZ KILDAN İNCEDİR

“Artık geriye bakıp ta çok hüzünlenmemek lazım. Allah’tan gelene boynumuz kıldan incedir, lakin kullanılan bir söz vardır ‘Deprem öldürmez bina öldürür’. Burada Erzincanlı hemşehrilerimiz yapılan yapılarda gerekli tedbirleri almıştır. Bu konuda acı tecrübeler bize kazandırmıştır ki binaların sağlamlığı bu afetlerden bizi koruyor. Bu şekilde Erzincan da hakikaten depremden sonra yapılanmada bu konuda deprem için yapılarımız daha güvenli daha hazır hale gelmiştir.” dedi. 

ACILAR HİÇ UNUTULMADI

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, Erzincan depreminin üzerinden 27 yıl geçtiğini acıların hiç unutulmadığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Erzincan’da 1992 yılında meydana gelen deprem büyük bir felakete sebep oldu. Yaklaşık 653 vatandaşımız hayatını kaybetti, deprem şehidi oldu. evlerimize ocaklarımıza ateş düştüğü bir gündü. Bir çok bina hasar gördü ve yıkıldı. Erzincan’da yeniden göç olayları yaşandı. O sarsıntının acıları devletimiz tarafından kısa sürede sarıldı. Maddi hasarlar ve binalar yerine geldi ancak kaybettiğimiz vatandaşlarımız malesef geri dönmediler kendilerine allah’tan rahmet diliyoruz.” şeklinde konuştu. 

1992 depremi sonrası kentte deprem yönünden çok ciddi gelişmelerin yaşandığını anımsatan Başsoy, “Kullanılan malzemeler ve teknik yönden yapılan çalışmalar depreme daha dayanıklı binaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yatay gelişen bir şehir Erzincan. Türkiye’de deprem en hazır illerden biridir Erzincan. Bunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum dedi.