Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DSİ Yatırımları Pandemiye Rağmen Hız Kesmedi

Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Baraj gölünden sulama suyunu kullanan çiftçilerin sorunsuz bir şekilde suyun iletimi için sulama kanallarında yapılan onarım işi hız kesmeden devam ediyor.
DSİ 82.Şube Müdürlüğü kontrollüğünde yürütülmekte olan İsale hattında sulama kanallarının onarımı inşaatında Bin 800 metrelik kısmın yaklaşık Bin 400 metresi tamamlanarak %78 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı.

Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Baraj

Haber: İbrahim Gürler

DSİ tarafından yapılan yatırımlarla Erzincan’daki münbit topraklar su ile buluşuyor. Erzincan’ın Tercan ilçesinde bulunan tarımsal sulama suyunun geçtiği kanalların onarılması işi tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışma ile heyelanlı kısımlarında drenaj borusu kullanılması suretiyle, heyelan yükünü de hafifletmesi planlanan yatırım sayesinde ana isale hattında ki su kayıplarının ve suyu iletmede yaşanan problemlerin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

% 78 SEVİYESİNDE

Gerçekleşen çalışma hakkında bilgiler veren DSİ Erzincan 82.Şube Müdürü Hakan Bekar, “Sulama sezonunda vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına, sulama mevsimi bitişinde başlatılan çalışmalar %78 fiziki gerçekleşme mertebesine ulaştığını söyledi.

12 BİN DEKARA HİZMET VERMEKTEDİR

DSİ 82. Şube Müdürü Hakan Bekar, “Tercan Barajı Ana İsale Kanalı onarım projesinin ilçe çiftçisine büyük katkı sağlayacak. 12.000 dekar sulama alanına sahip tarım arazilerine hizmet veren kanalda zaman içinde meydana gelen ağır tahribat, kırık ve çatlakların onarımının yapılacak.

YIL SONUNA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Toplamda 3 Bin 230 metreküp beton dökümü gerçekleştirilmiş olacak kanal yapım işinin yıl sonuna kadar bitirilmesi ve vatandaşların hizmetine sunulması için gayret gösterilmekte olduğunu ifade eden Şube Müdürü Hakan Bekar, .Son Başbakan’ımız sayın Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanımız sayın Dr. Bekir Pakdemirli Valimiz sayın Mehmet Makas ve Milletvekillerimiz Süleyman Karaman ile Burhan Çakır’ın destekleriyle DSİ yatırımları ilimizde aralıksız devam etmektedir” dedi.