Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Yürüyüş Günü

Bisiklet turu ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Bisiklet turu ve yürüyüş

Erzincan’da 1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında, Kalp ve Damar Sağlığı hastalıkları ve önlenebilir kronik hastalıklara dikkat çekmek için İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda bisiklet turu ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Erzincan Valisi Mehmet Makas, Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, spor kulüpleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Terzibaba Camii önünden başlayarak Ekşisu mesire alanında sona eren bisiklet turu daha sonra Ekşisu Mesire alanında da yürüyüş ile devam etti. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan sağlıklı yaşam bilgilendirme stantlarını ziyaret eden Vali Mehmet Makas uzmanlardan bilgi aldı.

Yürüyüş etkinliği sırasında piknik yapan vatandaşlarla sohbet eden Vali Makas, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada sağlıklı yaşamak için hareketli yaşamın önemli olduğunu ifade ederek; “Hareketli yaşam, kalp sağlığımız ve beyin sağlığımız açısından tüm vücuttaki organların sağlığı açısından çok önemli. Kendimiz zinde olduğumuz gibi organlarımız da zinde olacaktır. Dolayısıyla kronik tüm rahatsızlıklardan kendimizi kurtarmış olacağız. Bugünde önce uzun bir parkurda 7’den 70’e her yaştan vatandaşımızla bisiklete bindik, ardından Ekşisu’da yürüyüş yaptık. Her yaştan vatandaşımızı spor yapmaya ve sağlıklı yaşamak için harekete geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.