Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi Temeli Atıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşen EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi temel atma töreni ve törenin ardından Sanatçı Murat Kekilli konseri Cumhuriyet Meydanı’na toplanan binlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi.

AK Parti Genel Başkanvekili

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapmasında düzenlenen Zafer Şöleni’nin ilk gününde EBYÜ Vakfı ve EKEV işbirliğiyle yapımına başlanan ve tamamlandığında geliri üniversite öğrencileri için burs olarak kullanılacak olan EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yaşam merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Son Başbakan Binali Yıldırım, Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katıldı.

Düzenlenen törene; Son Başbakan Binali Yıldırım ve Eşi Semiha Yıldırım, Vali Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, EKEV Başkanı Sadık Ağca ve yönetim kurulu üyeleri ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’in açılış konuşmasının ardından Erzincan Kültür Eğitim Vakfı(EKEV) Başkanı Sadık Ağca ve Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, birer konuşma yaparak, EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Ardından Vali Mehmet Makas yaptığı konuşmada, “Bugün, her gün olduğu gibi ilimize bereket akıyor. Sayın Başbakanımızın ilimiz programı kapsamında ilimizin doğusunda çok kıymetli yatırımlara açılış töreni düzenledik. Tercan Bal Festivalinin açılışını gerçekleştirdik. Daha sonra hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin beyin bağışı olan 8 derslikli okulumuzun açılışını Kargın’da yaptık. Günün finalinde de üniversite öğrencilerimize burs verebilmek, üniversitemizi daha da geliştirmek, öğretim görevlilerimizi yurt dışına göndermek, yabancı öğretim görevlilerinin de burada ders vermeleri için getirebilmek için vakıflarımıza gelir elde edebileceğimiz Yaşam Merkezi’nin temelini atmak üzere bir aradayız. Çok kutlu bir iş. Bu kutlu iş kamunun hiç bir kuruşu harcanmadan tamamen hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılacak. Bu kutlu işe katkıda bulunan son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve ailesine ve tüm hayırseverlerimize Erzincanlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Erzincan’ımıza, öğrencilerimize, öğretim görevlilerimize ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Törende son olarak konuşan Son Başbakan Binali Yıldırım ise Zafer Haftası dolayısıyla Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesinin düzenlediği şölen ve etkinlikler kapsamında, hemşehrileriyle bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek; “240 Milyon TL’ye mal olacak Erzincan Yaşam Merkezimiz toplam 20 bin 700 metrekare, yer altında 3, yer üstünde de 4 katı olan bina. Yapımı devam eden şehir hastanesinin hemen yanında olacak. Şehir Hastanemiz gelecek yıl yaz aylarında inşallah açılacak. Yetiştirebilirsek Yaşam Merkezi ile ikisinin açılışını birlikte yapacağız. Erzincan’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde yaşam merkezinin temeli atıldı. Törenin ardından sanatçı Murat Kekilli, Zafer Şöleni kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda konser verdi. Sevilen şarkıları ile meydanı dolduran binlerce vatandaşa keyifli bir akşam yaşatan ünlü sanatçıya konser sonunda Vali Mehmet Makas ve EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent tarafından çiçek taktim edildi. Gece havai fişek gösterisi ve vatandaşların halay çekmesi ile sona erdi.