Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyete taze kan

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 23. dönem mezunu olan 995 polis için mezuniyet töreni düzenlendi. Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ‘‘Sizlere aziz milletimizin geleceği, çocuklarımızın gülen yüzleri, istikballeri, toplumun, sokakların, şehrin, bir ülkenin güvenliği ve huzuru zimmetleniyor. Mesuliyetiniz çok büyük. Yorulmadan, azimle, şevkle bu aziz millete hizmet etmeye ant içeceksiniz’’ dedi.

Erzincan Polis Meslek Eğitim

Haber: İbrahim Gürler

Okulun spor salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından dönem birincisi Mehmet Yavuz, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Dereceye giren ilk 3 öğrenciye başarı belgesi, plaket ve hediyelerini Erzincan Valisi Ali Arslantaş’dan aldı. Konuşmaların ardından Erzincan POMEM 23. dönem mezunu polisler yemin etti. Yemin töreni sonrası mezun olan polis memurları keplerini havaya fırlatıp yanındaki arkadaşıyla tokalaşarak tebrik ettiler.

Törene, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Akın Levent, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu ve mezun olan polislerin aileleri ve yakınları katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Erzincan POMEM Müdürü Alper Özdemir:  “Milletimizin canını, namusunu ve malını korumak, ülkemizin iç güvenliğini sağlamak gibi çok ciddi, hassas ve şerefli bir sorumluluğu üstlenen Emniyet Teşkilatımızın sunmuş olduğu güvenlik hizmetinin kalitesi, elbette ki nitelikli ve donanımlı insan gücü ile doğru orantılıdır. Bu nedenle,  bu kutsal yuvada;  en temel amacımız,  bizlere emanet edilen evlatlarımızı ve yarının polislerini; Atatürk ilke ve inkılâpları ile hukukun üstünlüğü ilkesine yürekten bağlı, devletimize ve milletimize sadakatli, kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getiren, sorumluluk alanında yaptığı işin ehli olan, her şart ve zeminde dürüstlükten zerre kadar taviz vermeyen,  insan hak ve hürriyetlerine saygılı, nitelikli ve donanımlı olarak yetiştirmektir.         Eğitim Merkezimiz;  ülkemizin içinden geçmiş olduğu zorlu dönemlerde de eğitim faaliyetlerini  en iyi şekilde yerine getirmek suretiyle; özgüven sahibi, aynı zamanda da kendisine güvenilen, olaylara objektif olarak yaklaşabilen, uğruna hepimizin canını seve seve feda edebileceğimiz milli ve manevi değerlerimize bağlı, topluma örnek olacak nitelikte şahsiyetler yetiştirip Teşkilatımıza kazandırmaya devam etmektedir ve edecektir. Şu an huzurlarınızda olan 23.Dönem mezunlarımız, Nisan ayında başlayan yoğun bir program doğrultusunda devam eden eğitim süreçlerini,  bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktadırlar.  İnanıyoruz ki; iyi yetişmiş bir polis, hem devlet için vatandaşa hizmet götürmede etkili bir yol, hem de vatandaşın zor anında sığınabileceği bir limandır.

Bugün bizler; göreve başladığında ne yapacağını çok iyi bilen, disiplinli, hukukun temel ilkelerini özümsemiş, kendini sürekli yetiştiren ve yenileyen, gücünü devletten alan ama bu gücü milletinin huzuru için yasalar çerçevesinde kullanacağını bilen genç polis memurlarını Emniyet Teşkilatımıza kazandırmanın mutluluğunu  hep birlikte yaşıyoruz.

Üzerlerine titreyerek büyütüp yetiştirdiğiniz bu vatansever evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz.

Bizler de emanetlerinize gözümüz gibi bakarak, bu kardeşlerimizi, ülkemizin güvenli geleceğinin inşasında birer nefer olsunlar diye yetiştirerek, vazifelerini ifa etmek üzere yolcu ediyoruz.  Unutmayınız ki; onların bu başarısında sizlerin de emeği çoktur. Dolayısıyla bizler de, evlatlarınız da sizlere o denli minnettarız.

Öğrenci kardeşlerimize; sizlerden aldıkları aile terbiyesi, ahlak ve erdeme ilave olarak, eğitim merkezimizde de devlet terbiyesini kazandırmaya var gücümüzle gayret gösterdik.

Bugün sizin için tarihi ve kutlu bir gün. Bugünden sonra sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yılmaz, yorulmaz ve sadakatli birer koruyucusu, binlerce yıllık mazisi olan bu soylu ve necip milletimizin hizmetkârı olacaksınız.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarından ve devlete sadakatten sapmadan ülkemize hizmet edeceksiniz. Kimliğiniz, üniformanız, Silahınız ve sahip olduğunuz yetkiler Aziz Türk milletinin sizlere birer emanetidir.

İçinde bulunduğumuz dönemde; yurt içi ve yurt dışındaki şer odaklarının güdümünde hareket ederek, ülkemiz genelinde kaos ortamı yaratmak isteyen, ekmeğini yediği bu aziz millete ihanet ederek, devletimizin bekasına kast eden, 15 Temmuz 2016 gecesi kalkıştıkları hain darbe girişimiyle de milletimize bu tarif edilemeyecek acı tecrübeyi yaşatan FETÖ ve aynı mihraklardan kumanda edilen eli kanlı bebek katili sürüsü PKK başta olmak üzere, adı ve kaynağı ne olursa olsun bu hain terör örgütleri ve bu örgütlerin uzantısı olan bütün illegal yapılar ve her türlü propagandayı yaparak bu terör örgütlerine ortam sağlayan nifak çetelerinin varlığı karşısında sizlere düşen görev, hiç durmadan ve yılmadan fedakarca çalışmak, her zaman doğrunun sesi ve dürüst olmaktır.

Ancak bu şekilde Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve demokratik yapısını koruyabiliriz.

Kendi canlarını; canlarından üstün bildikleri kutsal değerleri uğruna seve seve feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin açtığı bu kutlu yolda, sizler de milletimizin huzur ve saadetini temin etmek için en az onlar kadar fedakâr olmalısınız.

Devletten başka hiçbir güç ve iradeye kendinizi esir etmemeli, Türkiye Cumhuriyeti Devletine tam teslimiyetle çalışmalı ve kendinizi, bu milletten, devletten başka hiçbir güce karşı yükümlülük altında hissetmemelisiniz. Orta Asya’dan gelerek bu toprakları yurt edinip devlet kuran atalarımıza layık birer vatan evladı olacağınıza inancım tamdır.

Eğitim sürecimizde bize katkılarını esirgemeyen başta; zât-ı alîleriniz olmak üzere, kamu kurumlarımızın değerli yöneticilerine ve zaman mefhumu gözetmeksizin özveri ile görevini ifa eden tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, ayrıca davetimize icabet eden siz değerli misafirlerimizi de saygı ile selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törende konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş: “Bugün mezun olmaya hak kazanmış polislerimize meslek hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum. Büyük bir ailenin, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün üyesi olacak her bir kardeşimizin hak, adalet, vicdan ekseninde, aziz milletimizin güveni, huzuru ve mutluluğu için mesai mefhumu gözetmeden çalışacağına yürekten inanıyorum.

Emniyet müdürlüğümüzün değerli çalışanları, bazı meslekler, para, şan, şöhret, itibar kazanmak için değil, sadece millete hizmet için yapılır. Polislik de mayasında kutsiyet taşıyan, insanımızın canını, malını güvenle teslim ettiği emin kişilerin mesleğidir.

Türk polis teşkilatı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, kamu düzenini tesis etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenleri adalete teslim etmek için mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışmaktadır.

Polis Teşkilatımız, sadece terör örgütleriyle suç şebekeleriyle mücadele ediyor görünse de aslında yaşamın her alanında daha doğrusu insanın olduğu her yerde var olmaya, vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam sürmesine katkıda bulunmaya azami gayret gösteriyor.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için olağanüstü bir gayret gösteren emniyet teşkilatımız,bunun neticesinde hepimizin takdirini ve güvenini kazanmıştır.

Göreve yeni başlayacak değerli polislerimiz, merhum Erdem Beyazıt’ın deyişiyle “Aşkın bir adı da yorulmamaktır.“ Çok değerli bir mesleğe ilk adımı atacaksınız. Sizler bugünkü heyecanı, gözlerinizdeki ışıltıyı ömrünüz boyunca koruduğunuz sürece devletimizin bekasına yönelik saldırılar her zaman bertaraf edilecektir.

Sizlere bugün itibarıyla sadece beylik bir silah, üniforma ya da bir araç zimmetlenmiyor. Sizlere aziz milletimizin geleceği, çocuklarımızın gülen yüzleri, istikballeri, toplumun, sokakların, şehrin, bir ülkenin güvenliği ve huzuru zimmetleniyor. Mesuliyetiniz çok büyük. Yorulmadan, azimle, şevkle bu aziz millete hizmet etmeye ant içeceksiniz.

Birçok sınavdan, dersten ve çalışmalardan sonra bu göreve başlıyorsunuz. Milletimizin polislere olan muhabbetinin ne kadar büyük olduğunu yediden yetmişe herkes biliyor.

İlkokul çağımızdaki çocuklara büyüyünce ne olmak isterseniz diye sorduğumuzda büyük bir çoğunluğu asker ya da polis olmak istediklerini söylüyorlar. Sizler pekçok kişinin hayallerini süsleyen bir göreve başlıyorsunuz. İnanıyorum ki bunun değerini bilecek, ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacaksınız.

İnanıyorum ki davamız büyük, ideallerimiz çok, irademiz sağlam oldukça düşman cephesinin sayısı bizi hedeflerimize ulaşma noktasında yıldıramayacaktır, yeise kapılmadan millet olma şuurunu kaybetmeden, asırlardır bu topraklarda üç kıtayı tanzim etmiş ecdadımızın izinden kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz.  Rabbim yardımcınız olsun. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi.