Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ergan’da Sömestir Yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, sömestir tatilinde öğrencilerle doldu.

Türkiye'nin önemli kış turizm

Haber: İbrahim Gürler 

Her yıl yurt içi ile yurt dışından binlerce kayak severi ağırlayan kayak merkezi, doğasıyla da ziyaretçilerine eşsiz güzellikte kayak imkanı sunuyor. Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta ve havalimanına 13 dakika mesafede bulunan kayak merkezi, ulaşım kolaylığıyla dikkati çekiyor.
Sömestir tatili süresince Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen ziyaretçiler, 2 bin 970 metre rakımdaki dağın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçiriyor. 
2019-2020 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesiyle birlikte  Karne alarak 15 günlük tatile başlayan öğrenciler, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezine akın etti. 
Aileleriyle birlikte kayak merkezine gelen öğrencilerin bir bölümü kayak yaparken bir bölümü kızak kayarak tatilin keyfini çıkarmaya başladı. Bazı öğrenciler ise başta Erzincan İl Milli Eğitim Müdürülüğü olmak üzere çeşitli kurumların düzenlediği kurslarda kayak öğrenmeye çalıştı. Kayak antrenörleri nezaretinde ilk derse başlayan öğrenciler, heyecanlı olduklarını söylediler.