Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da mümbit topraklar suya doyuyor

DSİ Genel Müdürlüğü Erzincan’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşları içme suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ederken, son dönemdeki su yapılarının artması ile bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor . 

DSİ Genel Müdürlüğü Erzincan’a

Haber: İbrahim Gürler 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzincan’a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü oldu. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıdı. 

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

HASRETLE BEKLENEN ÇADIRKAYA BARAJI HİZMETTE

3.590 dekar arazinin sulanmasına hizmet eden 1,56 milyon m3 biriktirme hacimli Çadırkaya Barajı’nı hizmete aldıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Erzincan’ı Baraj ve Göletlerle donatıyoruz. Erzincan için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda inşaat safhasında 7 baraj ve 1 gölet yer almaktadır. Bu tesisler ile Erzincanlı çiftçilerimizin yüzlerini güldüreceğiz. 

TURNAÇAYIRI BARAJI 92 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Erzincan için büyük önem arz eden Turnaçayırı Barajıyla 148.870 dekar arazi sulanacaktır. Barajdan takriben 4.500 kişi faydalanacak olup, yıllık 97 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacaktır.  Turnaçayırı Barajından aynı zamanda Erzincan şehir merkezine menba kalitesinde içme suyu temin edeceğiz. Şimdi bu tesislerin projeleri hazırlanıyor.  İçme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi ile şehir merkezine yıllık 19,3 milyon m3 içme suyu temin ederek şehrimizin uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılamış olacak. Barajın inşaat çalışmaları hızla devam etmekte olup, %94’ünü tamamladık. 

BALLI BARAJININ MÜJDESİNİ VERİYORUM

Ballı Barajının ihalesi gerçekleştirilmiş olup 07.01.2019 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Bu müjdeyi bütün Erzincanlı hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Bu baraj 91 metre yüksekliğinde dev bir baraj olup, 11.570 dekar zirai araziyi sulayacaktır. Erzincan’da 1 göletin inşaat çalışmaları devam etmektedir. Refahiye Yurtbaşı Göleti ile de 3.880 dekar arazi sulanacaktır. ‘dedi.

ERZİNCAN’IN MÜNBİT TOPRAKLARI SUYA DOYUYOR

Erzincan’da çok önemli sulama tesisleri inşa ettiklerini ifade eden Aydın, ’Erzincan için ziraatın önemini çok iyi biliyoruz. Ziraat suyla olur dedik ve son 16 yılda tamamladığımız sulama tesisleriyle toplam 119.590 dekar araziyi sulamaya açtık. Böylece Erzincanlı çiftçilerimize yıllık 78 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Özellikle Tercan Ovasına bereket getirdik. 

ERZİNCAN İÇİN SULAMANIN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ 

İnşaat safhasında bulunan sulama tesislerimiz ile Erzincan’ımızın topraklarını suya doyuracağız. 5 sulama tesisi ile toplam 15.100 dekar araziye daha can suyu olacaklarını belirtti.

HALKIMIZI VE TOPRAĞIMIZI KORUDUK

Aydın;’ Son 16 yılda Erzincan ve ilçelerinde inşa ettiklerini ve 54 adet taşkın koruma tesisi ile; 43 meskûn mahal ve 5.950 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduklarını belirterek, Bununla birlikte Vasgirt Deresi Islahı ile Erzincan’ın çehresi değişiyor. Şehrimiz için büyük önem arz eden bir proje olan Vasgirt Deresi Islahı ve Rekreasyon Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu proje, Erzincan’ımızın gerdanlığı olacaktır. ’dedi.
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi