Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

İşçi sınıfının Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs, Erzincan’da sendika, dernek ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingle Cumhuriyet Meydanında kutlandı.

İşçi sınıfının Emek ve

Haber: İbrahim Gürler

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen 1 Mayıs kutlamaları renkli görüntüler oluşturdu. Kadını erkeği, genci yaşlısı çok sayıda vatandaşın katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı, Erzincan’da olaysız bir şekilde geçti. Kutlamalara katılan yüzlerce kişi, birlik beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajları vererek, ülkede kavgalara ve çatışmalara son verilmesi dileklerinde bulundu.

YÜRÜYÜŞTE RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Erzincan eski otogarında toplanan Kesk, Eğitim Sen, Katre, Dersimliler, Haziran gibi STK’lar ile birlikte CHP, HDP ve Emek Partisi temsilcilerinden oluşan guruplar açtıkları pankartlar ve dövizler ile Fevzipaşa Caddesi güzergahını kullanarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Gruplar, marşlar okuyarak ve slogan atarak yürüyüşe geçti. 1 Mayıs yürüyüşüne yaşlılar ve çocuklar da aileleri ile katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

TEK TEK ARANDILAR

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı programda Meydanda kutlama yapmak isteyen gruplar emniyet mensupları tarafından tek tek aranarak meydana alındı. 

Meydanda toplanan kalabalığa hitaben gruplar adına açıklama yapan Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Irmak, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Irmak, “1 Mayıs, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye’de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olarak kutlanıyor. dedi. Gruplar daha sonra çalınan müzik ve davul-zurnalar eşliğinde halaylar çekti. Grup sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.