Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 215 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

Erzincan-Erzurum karayolunda belli tarihlerde toplam 215 yabancı uyruklunun yasa dışı yollardan yurda girdiği tespit edilen şahıslar yakalandı.

Erzincan-Erzurum karayolunda belli tarihlerde

Erzincan Valiliğinden konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  Erzincan’ın Üzümlü İlçesine bağlı Pelitli köyü civarındaki Erzurum – Erzincan karayolu üzerinde 28 Mart 2019 Perşembe günü yaya olarak yürüdüğü ve herhangi bir izin belgesi bulunmadığı tespit edilen 109 yabancı uyruklu şahıs yakalanmıştır.

AĞRI’DAN GETİRİLDİLER

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı, Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü unsurlarınca yapılan araştırma, soruşturma ve istihbari çalışmalar neticesinde yabancı uyruklu şahısların Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden bir araçla getirildikleri tespit edilmiştir.

Takibe alınan aracın 2 Nisan 2019 Salı günü ise Üzümlü İlçesi Derebük Köyü Mutu tünelleri mevkiine 106 yabancı uyruklu şahsı daha bırakıp dönüşe geçtiği esnada olayın organizatörleri olduğu tespit edilen E.K, Ş.K. ve N.D isimli şüpheliler ile birlikte yakalanarak, Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığına getirilmiştir.

Şüphelilerden E.K. ve Ş.K. 3 Nisan 2019 Çarşamba günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmış olup, N.D. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Yakalanan yabancı uyruklu şahısların ise işlemleri tamamlanarak İl Göç İdaresine teslim edilmiştir.