Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 239 köy yolu ulaşıma kapandı

Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 239 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan ve çevresinde etkili

İbrahim GÜRLER

Erzincan merkez ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Erzincan Merkez de 20, Çayırlı’da 40, İliç’te 25, Kemah’ta 15, Kemaliye’de 15, Otlukbeli’nde 9, Refahiye’de 90, Tercan’da 15 ve Üzümlü’de 10 olmak üzere toplam 239 kapalı köy yolunun ulaşıma açılması için 9 ekip, 12 greyder, 10 kepçe ve 4 bıçaklı kamyon ile çalışmalarını sürdürüyor.

ERZİNCAN GÜNE KARLA UYANDI

Türkiye genelinde aralıklarla kendini gösteren kar yağışı Erzincan’da da gece saatlerinde etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte kentte cadde ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar güne karla uyanırken bazı esnaflar, belediye ekiplerine yardımcı olup işyerlerinin önlerini süpürerek, vatandaşların kaldırımda rahat yürüyebilmeleri için çaba sarf etti. Yollardaki ve kaldırımlardaki gizli buz tehlikesine karşın Erzincan Belediyesi kar yağışının ilk saatlerinden itibaren kar küreme çalışması başlattı.

Kar yağışı yüksek rakımlı güzergahlarda daha etkili olurken Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri ulaşımda aksamaların yaşanmaması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VALİLİK UYARDI

Öte yandan Erzincan Valiliği bir açıklama yaparak “25.03.2021 tarihi saat 08:00’dan başlayarak saat 20:00’a kadar, rüzgarın ilimiz genelinde Güney ve Güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.