Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Hafızların İcazet Sevinci

Erzincan İl Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 31’i erkek olmak üzere toplam 62 hafız için Terzibaba Camiinde hafızlık merasimi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, burada yaptığı konuşmada ‘‘Hafızlarımız artarken bir şeyin daha artması gerekiyor. Kuran'a hürmet etmede, ezberlemede, okumada gösterdiğimiz gayreti Kuran'ın hükümlerine uyma noktasında da mutlaka göstermeliyiz. Kuran aramızda böyle yaşamalı, sadece hafızların zihinlerinde değil. Kuran bizim hayatımızın merkezinde olmalıdır’’ dedi.

Erzincan İl Müftülüğüne bağlı

Haber: İbrahim Gürler 

Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği hafızlık icazet töreni, Terzibaba Camii’nde düzenlendi. Gerçekleştirilen programa Erzincan Vali Vekili İhsan Ayrancı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Reisul Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Cami imamları, Kur’an kursları eğitimcileri ve vatandaşlar katıldı.

HAFIZLIK ÖNEMLİ BİR MÜESSESE

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, programın açılış konuşmasını yaparak,  Kur’an-ı kerim öğrenmenin faziletinden bahsedip, Hafızlığın önemli bir müessese olduğunu belirtti. Müftü Çetin, “Bir yandan Kur’an-ı Kerimi korumak amaçlı eğitim alınmakta, diğer taraftan da Kur’an ile amel etme amaçlı eğitim alıyorlar. Bir çocuğun Kur’an öğrenmesi, hafızlığını tamamlaması süreci yaklaşık 2,5 ile 3 yıl arasında oluyor. Bu süre içerisinde çocuklarımız hafızlık sürecinde defalarca Hatim yapmış oluyorlar dolayısıyla Hafızlık icazet törenlerinde aynı zaman da hatim duaları da alınmış olacak. Kur’an- Azümü Şan Allah-u Teala insanlara gönderdiği son mesaj. İnsanlığın dünya ve ahiret saadetini elde etmesi için Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile birlikte gönderilen son ilahi esasları, kuralları, emirleri ve yasakları içerisinde barındıran kitap. Ben sözlerini çok uzatmadan bu yavrularımızın ezberledikleri Kur’an-ı Azümü Şan’ın ahlaklarını onun ahlakıyla süslemelerden olmasını niyaz ediyorum dedi.

KURAN BİZİM HAYATIMIZIN MERKEZİNDE OLMALIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise konuşmasında  “Hafız sayısı yüksek gibi görünse de nüfus ve diğer İslam ülkeleriyle kıyaslandığı zaman bu sayının çoğaltılması gerekiyor. Hafızlarımız artarken bir şeyin daha artması gerekiyor. Kuran’a hürmet etmede, ezberlemede, okumada gösterdiğimiz gayreti Kuran’ın hükümlerine uyma noktasında da mutlaka göstermeliyiz. Kuran aramızda böyle yaşamalı, sadece hafızların zihinlerinde değil. Kuran bizim hayatımızın merkezinde olmalı. Peygamber Efendimiz’in ahlakını Hazreti Aişe validemize sorduklarında verdiği cevap ‘O’nun ahlakı Kur’an’dan ibarettir’ buyurmuştur. Kur’an’ın emir ve yasakları sayfalar arasında durduğu müddetçe hayatımıza ışık tutmaz. O zaman Kuran dünyada bizim rehberimiz olmaz. Ahirette de onun şefaatine nail olamayız. O bakımdan Kuran’ı yavrularımıza ezberlettiğimiz gibi onu hayatımızın merkezine koyarak bize ne emrediyorsa başımızın tacı yaparak, neyi yasaklıyorsa ondanda şiddetle kaçınarak, bu şekilde okuyup, bu şekilde anlayıp, bu şekilde yaşamaya özen göstereceğiz ki Kuran bizim rehberimiz ve şefaatçimiz olsun diyen Şahin, hafızlığını tamamlayanları tebrik ederek, hayırseverlere,  hocalara Erzincan İl Müftülüğüne ve emeği geçenlere teşekkür etti.  Yapılan konuşmaların ardından programa katılan Protokol üyeleri, mezun hafızları başarılarından ötürü tebrik ederek, icazet belgelerini teslim etti.