Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’ı Motor Sporları Üssü Haline Getirmeyi Amaçlıyoruz

Türkiye Motosiklet Federasyonu(TMF) İdari Başkanı Mahmut Nedim Akülke Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz’de olmayan motor sporları merkezini Erzincan’da oluşturarak, burayı bir üs haline getirmeyi hedefliyoruz dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu(TMF) İdari

Erzincan’da düzenlenen Turizm ve Doğa Sporları Çalıştayı’na katılan Türkiye Motosiklet Federasyonu(TMF) İdari Başkanı Mahmut Nedim Akülke motosiklet kullanımının yurt genelinde 4 milyona ulaştığını sosyal binicilerin yanı sıra motor sporlarında uluslar arası organizasyonlara imza atarak, dünya şampiyonları yetiştirir hale gelindiğini söyledi. Türkiye Motosiklet Federasyonu(TMF) olarak sportif organizasyonlar düzenlerken, aynı zamanda sosyal binicilere, trafikte motosiklet kullananlara her türlü destek ve yardım çerçevesinde onların ihtiyaç ve taleplerini gidermeye çalıştıklarını belirten Akülke; “ Türkiye’de motosiklet, geçmişi çok eskiye dayanmasa da hızla ilerleyen bir araç, tabi bunun bir sportif yönü olduğu gibi yol tarafı var. Türkiye’de şu anda trafiğe kayıtlı 4 milyona yakın motosiklet kullanıcısı bulunuyor. Bunların yüzde 70’i 250 CC altında, diğer kalan kısım da 250 CC üzerinde. Dünya da günümüzde ekonomik olarak bisikletle birlikte motosiklette hızla yaygınlaşıyor.Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz sportif organizasyonlar ile ön plandayız. Sportif organizasyonların da amacı hem ülkemizde hemde uluslar arası organizasyonlarda yarışan gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesi, madalyalar alarak, dereceler yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek tanıtmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda başarılarla dolu bir yılı geride bıraktık. 2 Sporcumuz dünya şampiyonlarında birinci oldular. Toprak Razgatlıoğlu Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde etti. Arkasından gelen 10 çocuğumuz madalyalarla döndü. Şu anda uluslar arası madalya sayımızla dünya federasyonları arasında ilk yirminin içerisinde bulunuyoruz ve bu da bizler için çok önemli” diye konuştu. 
Erzincan’da spor turizminin gelişmesine Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak neler yapılabileceğini konuşmak üzere geldiğini ifade eden TMF İdari Başkanı Akülke; “ TMF olarak “Spor turizmin geleceğidir” sloganı ile yurdun dört bir yanında yaptığımız organizasyonlarla illerin, ilçelerin tanıtımını yaparken oralara da katma değer sağlanmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda inşallah Erzincan’daki bu çalıştay sonucunda doğu ve güneydoğu Anadolu ile Karadeniz’de olmayan motor sporları merkezini Erzincan’da oluşturarak, burayı bir üs haline getirmeyi hedefliyoruz. Ekşisu Mesire alanı yanında bulunan bölge bu iş için çok iyi bir alan, burada 4-5 branşta organizasyon yapabilmek, bu organizasyonların yanı sıra bu alanda farklı eğitimler, aktiviteler, kamp alanları oluşturarak burayı motor sporları merkezi yapmayı planlıyoruz. Erzincan’a has, Erzincan markası ile ilgili bir organizasyon yapacağız. Erzincan ve ilçelerinden geçecek bir sportif organizasyon yapacağız. Zaten turizmde bir ürün yaratabilirseniz, bu ürün satabilirsiniz. Biz bu ürünü yarattıktan sonra pazarlamak çok kolay olacak” dedi.

“MOTORCU DOSTU BARİYER TÜM MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNİN KANAYAN YARASIYDI”

TMF Başkanı Akülke açıklamasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta başlatılan motorcu dostu bariyer uygulaması ile birçok motosiklet kullanıcısının hayatının kurtarıldığını da sözlerine ekleyerek; “ Bakanımız Mehmet Cahit Tarhan’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm motosiklet guruplarına teşekkür ediyoruz. Çünkü motorcu dostu bariyer tüm motosiklet sürücülerinin kanayan yarasıydı. Yıl içerisinde bir çok ölümlere sebep olan katil bariyerler, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Turhan’a  Milletvekilimiz Kenan Sofuoğlu’nun ve diğer paydaşlarımızın desteği ile kalkarak, hatta geçtiğimiz hafta ilk uygulama Antalya Kemer’de başladı, daha sonra İstanbul’da uygulamaya konuldu. Tahmin ediyorum hızla ülkenin dört bir yanına yayılacak. Sorunumuz sadece bu değil artık, trafikte motosikletlerin fark edilmesi, diğer araç sürücülerinin motosikletlerini görerek hareket etmesini istiyoruz. Motosikletlilerin ve diğer araç sürücülerinin birbirlerine saygı göstermelerini, trafikte seyrederken kardeş olmalarını diliyoruz. Sosyal sorumluluk projesi olarak “motosikletleri fark edin” sloganı ile bir çalışma var, önümüzdeki süreçte bir kampanyamız olacak, bununla birlikte fark edilebilirliği artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde ifade etti. 

Türkiye Motosiklet Federasyonu çok genç bir federasyon olduğunu hatırlatan Akülke, ancak kısa sürede büyük organizasyonlara ve şampiyonluklara imza attıklarını belirtti. Akülke; “ 2003 yılında kuruldu, 15-16 Yılık bir mazimiz var. Avrupa’daki benzerleri ise 80-100 yıllık federasyonlar, ama şu anda çok büyük işlere imza attık, ulusal ve uluslar arası önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Kenan Sofuoğlu gibi inanılması güç bir rekoru 5 defa kırarak dünya şampiyonu olan bir sporcu çıkardık, Bu yıl Deniz Öncü kardeşimiz gençlerde, beklide uzun yıllar kırılamayacak bir rekoru kırdı. Moto3’te 15 yaşındaki birinci olarak 15 sene önceki rekoru egale etti. Toprak Razgatlıoğlu’nun Avrupa Şampiyonluğu’nun yanı sıra Can ve Deniz Öncü kardeşler Moto3’te bu senede iyi dereceler bekliyoruz. Doğu Avrupa’da yarışan 10 tane sporcumuzun madalyaları gibi, sportif anlamda gerçekten başarı dolu bir yıl geçirdik. Bu yıl Afyon Karahisar’da gerçekleşen Dünya Motokros Şampiyonası ki dünyanın en iyi pist ve en iyi organizasyon ödülünü aldı. Bu yıl ikincisi yapılacak organizasyon da Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nın finali verildi. Bu da Türkiye’de düzenlenecek. Hem sportif anlamda hem de sosyal sorumluluk projeleri anlamında başarılarla dolu bir dönem geçiriyoruz. Bunlarla da yetinmiyoruz artık motosiklet sporunun tüm organizasyonlarını ve paydaşlarını spor turizminin içerisinde yer bulmasını arzu ediyoruz” dedi.

SPORTİF AMAÇLI MOTOSİKLETLERDE KDV VE ÖTV DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye Motosiklet Federasyonu(TMF) İdari Başkanı Mahmut Nedim Akülke açıklamasınd ayrıca Türkiye’de sportif amaçlı motor sporlarının gelişmesi için, şampiyonların yetişmesi için en önemli problemlerimizden bir tanesinin Türkiye’de motosiklet fiyatlarının yüksek oluşu olduğunun altını çizerek; “ Motosiklet sporuna 5-6 yaşlarında başlanıyor, Maliyetleri günümüzde yarışçı motosikletçilerimizi zorluyor. Bu anlamda motosiklet federasyonu olarak özellikle lisanslı ve sadece sportif faaliyetlerde kullanılacak motosikletlerin KDV ve ÖTV’den muaf tutulması için çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konuda Maliye Bakanlığı’mızın desteğine ihtiyacımız var. Yeni şampiyonlar, yeni Kenan Sofuoğulları, yeni Can Öncül ve Deniz Öncü’ler çıkartmamız için özellikle sportif amaçlı motosikletler de KDV ve ÖTV’nin alınmaması yönünde desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.