Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı İlk Şehit ’in İsmi Eruh'un Kalbinde Yaşatılıyor

Terör örgütü PKK'nın 35 yıl önce 15 Ağustos 1984'te gerçekleştirdiği ilk hain saldırıda şehit düşen Erzincanlı Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın, Eruh halkının kalbinde yaşıyor.

Terör örgütü PKK'nın 35

Terör örgütü PKK’nın 35 yıl önce gerçekleştirdiği ilk hain saldırıda şehit düşen Erzincanlı Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın, Eruh halkının kalbinde yaşıyor.
Eruh İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yaparken 15 Ağustos 1984’te şehit düşen Süleyman Aydın’ı ilçe halkı unutmuyor.
Adına ilçe merkezinde saat kulesi yapılan ve en büyük caddesine de ismi verilen Süleyman Aydın’ı hayırla yad eden Eruhlular, bölücü terör örgütünü lanetliyor. İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, tarafından  saat kulesinin bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı baştan aşağı yenilendi. Şehit Süleyman Aydın Caddesi’nde gerekli düzenlemeler yapılarak, şehidin anısına anıt dikildi. Eruh Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, konu hakkında yaptığı açıklamada devletinin yanında yer alan vatandaşların Eruh’un adının terörle anılmasından son derece rahatsız olduğunu söyledi. Göreve başladıkları günden bu yana algının değişmesi için çabaladıklarını dile getiren Dayanç, halkın desteğiyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Dayanç, “Süleyman Aydın, PKK terör örgütünün silahlı saldırısına verdiğimiz ilk şehidimiz. Belediye olarak Aydın’ın manevi hatırasını yaşatmak ve ona duyulan saygıyı ön planda tutmak anlamında, adının verildiği caddeyi daha nitelikli hale getirdik.” ifadelerini kullandı.
“ŞEHİTLERİMİZ MANEVİ HATIRASINI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ.”
“Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Elimizden geleni yapmak, onların manevi hatırasını yaşatmak zorundayız.” diyen Dayanç, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye çalıştıklarını kaydetti.
ERUH’UN KALBİNDE İSMİ YAŞATILIYOR
Şehit Aydın’ın Eruhluların kalbinde yaşadığını vurgulayan Dayanç, “Şehidimiz ilçemizde rahmetle, şükranla anılıyor. Eruh’un kalbinde ismi yaşatılıyor. İnşallah bundan sonra terörle mücadelede bir daha şehit vermeyiz. Bu iş tamamen neticelenir ve bölgede terör namına bir şey kalmaz.” diye konuştu.